lördag 17 september 2011

Media mörkar utländska rånare i Långträsk

PK-CENSUR Natten till lördagen bröt sig två maskerade män in i en villa i Långträsk utanför Piteå där ett par låg och sov. Tjuvarna bakband paret och länsade villan på värdesaker. Brottet rubriceras av polisen som grovt rån. Polisen rapporterar också att rånarna talade med utländsk brytning, en uppgift som gammelmedia i sedvanlig ordning konsekvent utelämnar.

Rånarna hade med sig buntband som de band fast paret med. De slog också sönder alla telefoner i huset. Det tog flera timmar innan husägarna kunde ta sig loss och larma polisen. De chockades av händelsen och fick föras till sjukhus. Att brottslingarna är invandrare är klarlagt eftersom de talade med utländsk brytning, en uppgift som polisen också går ut med på sin egen webbplats.

Media har alltså haft alla möjligheter att undvika att svenskar onödigtvis misstänkliggörs som gärningsmän till brottet. Det borde rimligtvis ligga i svenska mediers intresse att rapportera så att svenskars heder inte felaktigt befläckas. I stället gör man konsekvent tvärtom och håller i sann nationalmasochistisk anda kriminellt överrepresenterade minoriteter om ryggen.

Polisen

DN
SvD
Aftonbladet

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt