onsdag 7 september 2011

Tensta och Rinkeby blir allt mer islamiserade

En av islamisterna i Rinkeby

ISLAMISERINGEN Tidigare idag skrev vi om Kristna konvertiter dödshotade av imam i Sveriges Radio. Det är egentligen en uppföljning på en artikel som den kristna tidningen Dagen hade i förra veckan. Man konstaterar där torrt att Tensta och Rinkeby får en allt mer muslimsk prägel. Inte minst har det planerats två stora moskéer (RinkebyTensta), något som nu vuxit till inte mindre än fem nya moskéer i området då olika grupperingar inte kan komma överens.

I Rinkeby har Lidl en ”Halalskylt” i fönstret. I någon grillbar finns guldinramade Korancitat på väggarna och tidningen spanar länge efter någon som kan betraktas som pursvensk. I vissa kvarter är muslimerna med största sannolikhet i majoritet.

Artikelns kärna handlar om kristen mission mitt ibland muslimerna. Svenska kyrkan, Rinkeby internationella församling, finns där men är i allra högst grad marginaliserad. Men det hindrar inte präster att ha bokbord på torget och försöka nå ut bland beslöjade inkluderat extrema niqabs och skäggiga med pyjamaskläder. Pastorn och hans fru säger att det är en utmaning:

- En del muslimer har nog som mål att omvända oss, säger Idakajsa och skrattar.

- Vi är övertygade och de är övertygade, avrundar Markus.

Islamisterna visar sig

De som vill ha sharialagar finns där, ofta handlar det om somaliska islamister. Det finns även en del exempel på jihadister som rest tillbaka till Somalia för att delta i Al-Shabaabs jihad men även de som varit på terroristläger och kommit tillbaka. Säpo har fullt upp med att identifiera och bevaka dessa.

Kalla Fakta i TV4 tog upp islamisterna i Rinkeby i februari 2010:

Artikeln

Tidningen Dagen var på plats när fyra kristna somalier anslöt sig till bokbordet på torget. Men även den somaliska radion. Det är det denna post handlar om: Kristna konvertiter dödshotade av imam i Sveriges Radio.

- En del blev väldigt provocerade och folk undrade om de verkligen var somalier eller om de bara lärt sig språket? En somalier är ju muslim! Men nu har invånarna sett fyra stycken här, som är kristna.

Ryktet om de kristna somalierna spred sig snabbt och snart dök det upp en kille från somaliska radion på P2 för att intervjua dem.

- Han ställde väldigt bra frågor om huruvida en somalier verkligen kan välja religion själv, och om det finns frihet bredvid islam?

Radiokillen och alla andra var mycket förvånad över att höra dem svara ja.

Relaterat

"De vill ha sharialagar i Rinkeby" – om muslimska extremister
Islamister skrek hora under kvinnodag

En mera liberal muslim ordnade alkoholfria fester i Rinkeby Folkets hus. Men islamisterna var snabbt framme och trakasserade alla som ville vara med. Media, politiker bland annat Nalin Pekgul (S), bloggare och andra reagerade häftigt på islamisternas framfart. Men det stoppade inte Folkpartisten och ministern Nyamko Sabunis släkting, den genomfalske islamisten Kitimbwa Sabuni, som är ledamot i den absurda islamistorganisationen "Muslimska mänskliga rättighetskommittén". Han kräkte av sig på Newsmill och kallade alla protester mot islamisterna för "en orgie i islamofobi". Det var hans svar på en debattartikel i DN av Nalin Pekgul, själv muslim, där hon svor över islamisterna grepp om Rinkeby.

Kitimbwa Sabuni beklagade sig också över faktumet att journalister utförligt skrivit om det han med en axelryckning kallar "ett lokalt tjafs mellan boende i en liten Stockholmsförort" när det istället är en del i den ökande islamiseringsprocess som vi ser på frammarsch i Sverige. Slutligen ironiserade Sabuni över faktumet att det finns människor med bakgrund i muslimska länder som inte ställer upp på den islamistiska agenda som hans organisation driver.

Artikeln

Rinkeby internationella församling hyr in sig för gudstjänster i Folkets hus, som hålls på svenska och arabiska:

- Den lokal vi firar gudstjänst i på söndagar, är samma lokal som det är ”moské” i på fredagarna. Det är lite speciellt. Och när vi har söndagsskola, då är det läxläsning och koranläsning i rummen bredvid. Sida vid sida, och det fungerar så länge man kan respektera varandra.

Men muslimerna gillar inte att det hålls svensk gudstjänst i Sverige:

- Ja, det enda som hänt en gång, det var några år sedan, var när vi hade barnmöten utomhus. Det gillade de inte. Då kom det några uppretade män och började plocka bort de muslimska barnen, och några andra åkte med i bara farten. De menade att det var okej att vi fanns om vi höll oss på vår kant, men vi fick inte vara utomhus.

Pastorn säger angående den planerade moskén, att området kommer få en viss stämpel. Att Rinkeby blir betraktad som en muslimsk stadsdel.
Själv är han kluven till bygget:

- För oss är det verkligen en utmaning. Det gäller att se vilken potential det finns att bygga en kristen församling här. Som kristna har vi inget att vara rädda för.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt