torsdag 29 september 2011

Bahareh Andersson: Vad innebär det att vara rasist?

DEBATT Onsdagen den 20 september skriver Elin Grelsson på Aftonbladet en krönika och visar sitt bisarra sug av hur vita svenskar är förlamade att kunna definierar ordet rasism.

Elin Grelsson skrivit så här på Aftonbladet:

Det är aldrig den som tillhör normen som kan definiera vad som upplevs som kränkande och obehagligt. En vit svensk har ingen rätt att förklara vad som är rasism och inte.

Första tanken när man läser de raderna är att Elin strängt förbjuder sig själv att vara en vit svensk. Sedan förklarar hon sin åsikt om rasism och kopplingen till vita svenskar och utan undanflykt skapar hon begränsningar i vita svenskars rättigheter.

Rasism är ett universellt fenomen som finns överallt mellan alla olika etniciteter. Vad jag menar är att företeelsen ”rasism” är ett fält för vetenskaplig undersökning och att utestänga ”vita män” från ett vetenskapligt område kan uppfattas som en form av rasism i sig. Sant är att den sk. ”vetenskapliga rasismen” utarbetades av ”vita män” men det är också sant att det var vita män som bevisade att ”rasvetenskapen” är bara en pseudovetenskap eller en ren bluff. Det var också ”vita” som bekämpade både kolonialismens och nazismens rasism. Sant är att det var vita som förslavade svarta (fast det gjorde andra svarta kungar också och araber med) med det var också vita som befriade de svarta slavarna och kämpade för deras frihet. Och det är inte bara vita som kan bli rasister utan rasismen har många ansikten. Det finns rasism bland svarta också (t.ex. masslakten i Rwanda) och bland asiater också (i Japan, t.ex. mot koreaner). Att utmåla ”den vita rasen” som en ”rasistisk ras” är inte bara osann men också en form av rasism.

Den allmänna uppfattningen är att rasism bland vita är den som är riktig och ond fastän bland annat medierna försöker att förmedla en bild av att ”svensk- svensk” inte ska uttrycka sig på detta viset för att bli stämplade för främlingsfientlighet. Detta gynnar ett politiskt ändamål. I politiken verkar det handla om att slippa skuldkänslor när man använder sig av samma teori utan att vara medvetna om konsekvenser av det. Men i min värld är det viktiga, i ett samhälle, att rätt person för rätt position oavsett religion, hudfärg eller etnicitet och att den personen följer SVENSK lag och normer och värderingar som finns i det svenska samhället. Effekten av det som Elin Grelsson skriver i en stor svensk dagstidning blir att Svensk- och vitfientligheten blir mer uppenbar. Sverige är ett demokratiskt land och en stor del av demokratin bygger på yttrandefrihet.

Men kära Elin här har du verkligen fel. Detta kan skapa arrogans och rent svenskhat. Tyvärr dessutom bereder du en karriärväg för en del med sin överdrivna anti-rasism retorik. Jag kan erkänna att Vårt samhälle mer eller mindre vant sig vid tanken att rasism finns hos vita och för detta klappar jag händerna för Elin Grelsson eller varför inte Joanna Rytel. Kära Läsare titta på hennes artikel i aftonbladet, Jag tänker aldrig föda en vit man.

Uppseendeväckande nog kan man konstatera att hon inte blev åtalad för hatbrott mot vita svenska män utan att hon fick istället applåder från andra kollegor så varför vi förvånas när invandrargäng som bara koncentrerat sig på att råna svenska kvinnor dvs. vita. Till och med när det av misstag rånat en utländsk kvinna så ber de om ursäkt. Tror ni inte mig så leta efter det i Insider på TV3. Jag vill avsluta min artikel med de sista ord som Joanna har skrivit i sin debatt och ställa en fråga ” vem definieras som rasist”?

PS. Jag tänker aldrig föda en vit man, så det så. Man vill ju inte utsätta andra tjejer för samma obehag i framtiden eller begränsa deras sexliv.

Bahareh Andersson, kvinnorättsaktivist

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt