tisdag 6 september 2011

Lucia blev sverigedemokrat

VÄSTERNORRLAND Peter Jonsson är reporter på Sundsvalls Tidning och skrev i torsdags en artikel om 20-åriga Cassandra Sundin, nytillträdd ordförande för Sverigedemokraternas lika nya ungdomsförbund i Västernorrland som vi båda presenterar närmare i denna artikel. Jonsson gör en stor sak av att Sundin 2008 valdes till lucia i Medelpad. Föga överraskande kanske om man tittar lite närmare på vem Jonsson är.

På Jonssons Facebook-sida kan man se att han, som brukligt är då det gäller journalister, har sina sympatier långt vänsterut. Han är bland annat med i grupperna Kafé 44 (AFA-kafé i centrala Stockholm), Sensus studieförbund (anti-SD/PK-organisation) och Folkmusiker mot främlingsfientlighet (relaterad artikel). I ett samtal med Sundin ska han dessutom ha börjat svamla om både högerextremism och Anders Behring Breivik.

Läs artikeln

Även Allehanda skriver om det nya förbundet och Cassandra, ovanligt sakligt dessutom.

SDU Västernorrland

Att den nya avdelningen kunde bildas skedde mycket tack vare de enskilda medlemmarnas initiativ och önskningar.

– Det är otroligt härligt att SDU nu även finns med på norrlandskartan på allvar. Tydligt är att det finns ett uppdämt behov och en stor efterfrågan på ett sverigevänligt och konservativt ungdomsförbund i det blodröda Västernorrland, och det värmer verkligen mitt blågula SDU-hjärta, kommenterar Stefan Lundkvist, förbundsstyrelseledamot och mötesordförande.

Cassandra

Cassandra Sundin, 20 år i  söndags, valdes nyligen till ordförande för SDU Västernorrland. Dessutom föreslås hon som suppleant i förbundsstyrelsen för SDU under 2011/2012. Hon studerar statsvetenskap och jobbar extra som servitris. På fritiden sjunger hon i kyrkan och rider mycket. Det politiska intresset har funnits i många år och väcktes av det osunda klimatet i svensk politik med det kroniska förnekandet av många samhällsproblem;  hög brottslighet, segregation, stora klasskillnader, otrygghet och så vidare.

I höstas gick hon med i MUF, bland annat för att skol- och skattepolitik är frågor som hon brinner extra mycket för. Efter ett tag började hon dock tvivla på om hon verkligen hörde hemma där och reagerade på det inofficiella förbudet mot att ifrågasätta vissa ämnen och avsaknaden av intresset för de verkligt politiska frågorna. Många av de övriga medlemmarna verkade mest ha gått med för den sociala aspekten.

Efter att ha studerat Sverigedemokraternas politik närmare upptäckte Cassandra att den tilltalade henne. Hon tog sedan steget fullt ut och bytte parti. Då hon fick reda på att ingen aktiv organisation fanns i närheten började hon att planera för att själv starta upp en sådan. Så föddes SDU Västernorrland med Cassandra som ordförande. Övriga frågor som Cassandra brinner extra mycket för är kriminalpolitik, ett område hon anser är eftersatt i Sverige och krafttag behövs för att bekämpa den eskalerande brottsligheten, jämställdhet och tradition och värnandet om den svenska kulturen.

Med en stark vilja att förändra samhället till det bättre för alla medborgare och ett stort intresse för människor spår Cassandra sig själv en lång aktiv karriär inom politiken.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt