torsdag 1 september 2011

Medievärlden om PI och hanteringen av kommentarer

POLITISKT INKORREKT I veckan kontaktade Medievärlden oss för en intervju om hur vi hanterar kommentarerna. Som alltid varvi tveksamma till att ställa upp då resultatet blir förvrängt och klippt ur sitt sammanhang. Journalisten ifråga, Axel Andén, har den här gången låtit redaktör Andreas svara på mailfrågor och i det stora hela har vi inget att anmärka på. Inte mer än att Andéns kollega är den hysteriska Lisa Bjurwald, f d Expo-anställd (se skärmdumpen).

Utdrag ur intervjun:

Hur många kommentarer får ni och hur många tar ni bort?

”Det är väldigt olika men vi snittar väl på knappt 2 000/dag. Att säga exakt hur många som tas bort är omöjligt. För det första är vi åtta moderatorer som alla har olika uppfattningar om vad det innebär att gå över gränsen. För det andra beror det mycket på vilka slags ämnen vi skriver om, vissa är mer ‘inflammerade’ än andra. Men det tas bort en hel del varje dag, den saken är klar.”

Vilka kommentarer tar ni bort?

”Vi har klara regler i högerspalten och de som inte följer dem får se sin kommentar försvinna, alternativt bli blockerad om man går över gränsen ordentligt. Det är allt från ‘gasa judarna’ till personuppgifter och länkar till höger- och vänsterextrema sidor som vi inte vill bli förknippade med. På sistone har vi märkt att meningsmotståndare registrerat sig för att gå in och bara skriva dumheter, antagligen med uppsåtet att svärta ned PI:s rykte. Vi har fått en del kritik från de egna leden för att vi raderar sådant som vi inte anser hör hemma på PI, men för att kunna tas på allvar måste en viss standard och god ton kunna upprätthållas.”

Tycker du att användarna lever upp till era villkor?

”På det stora hela funkar det bra. Vi har många fasta läsare/kommentatorer som vet vad som gäller.”

Läs resten på Medievärlden

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt