söndag 15 maj 2011

Åklagare pekar ut zigenarkjol som brottsverktyg

ZIGENARTJUVAR Östgötacorren skriver om en händelse som allför ofta göms undan i media, trots att det är en dagligt förekommande företeelse. Denna gång handlar det om en handfull zigenare som kom in på bensinstationen i Ljungsbro, en ort utanför Linköping. En man i sällskapet påkallade kassörskans uppmärksamhet genom att fråga ut henne om torkarblad.

Samtidigt som kassörskan var distraherad, passade en 22-årig kvinna och en 18-årig man på att tömma snuskylen på dess innehåll. Snus till ett värde av hela 14,000 kronor stoppades ner i zigenarkvinnans kjol.

Det blir mycket snus det. Närmare bestämt 32 stockar.

Först efter att sällskapet lämnat bensinstationen upptäckte kassörskan att allt snus var borta. Lyckligtvis fångades stölden av en videokamera.

Zigenarna greps och har gjort vissa medgivanden. Kvinnan förklarade att hon senare sålde stöldgodset för 700 kronor.

Inför rättegången har kammaråklagare Eva Nemec Nordh yrkat att 22-åringens kjol ska förklaras förverkad som brottsverktyg.

Kvinnan har motsatt sig detta och kräver att få verktyget, hrm klädesplagget, tillbaka.
.

Relaterat

Det är långt ifrån första gången som åklagare beslagtar zigenarkjolar som brottsverktyg. Det är inte ens första gången som en zigenarkjol blir beslagtagen i samband med stöld av snus.

Barometern skrev om en zigensk kvinna som stal snus från en närbutik i Kalmar. Tillvägagångssättet var vid det tillfället mer eller mindre identiskt med det ovan beskrivna.

Flera personer kom in i närbutiken och medan en av dem uppehöll kassörskan stal de övriga tobaksvaror för nästan 20,000 kronor.

Samtliga gärningsmän, förutom kvinnan, försvann från platsen i bil. Hon hölls dock fast av personer som befann sig i närheten i väntan på polis. Under tiden plockades det stöldgods hon stoppat på sig fram ur hennes kjol – två större lådor innehållande inte mindre än 41 stockar snus.

Kvinnan i det fallet dömdes till tre månaders fängelse, och staten behöll kjolen eftersom den ansågs vara ett brottsverktyg.

I ett annat fall blev några butikskontrollanter på City Sparköp i Borås vittnen till hur en zigenarkvinna lassade ner nästan 300 paket tuggummi till ett värde av 1,700 kronor i sin kjol.

Då den zigenska kvinnan visiterades av polisen fann man att hennes kjol var sydd i form av en stor påse varpå polisen omgående beslagtog kjolen.

Kvinnan åtalades och åklagaren krävde även i det fallet att den stöldanpassade zigenarkjolen skulle förklaras förverkad, då den använts som hjälpmedel för att begå brott.

Läs även om en liknande händelse här.

PI har också vid ett flertal tillfällen skrivit om zigenare som berikat sig själva via Diskrimineringsombudsmannen då de blivit nekade att komma in i butiker med sina brottsverktyg.

Läs exempelvis denna post.
.

Slutligen ett par klassiska videoklipp som mer grafiskt illustrerar hur zigenarna går tillväga:
.

.

.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt