tisdag 10 maj 2011

Invandring dyr affär för Norge

NORGE Invandringen till Norge hotar välfärden och kostar alldeles för mycket. Invandrarna jobbar för kort tid och blir bidragsberoende samt är för oproduktiva, allt enligt Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) – Norges största intresseorganisation för företag , som nu drar i invandringsbromsen samma dag som en rapport om invandringens konsekvenser för välfärdsstaten presenteras (läs mer).

- Mycket tyder på att invandringen till Norge inte är hållbar på sikt, säger Svein Oppegaard, chef för arbetslivspolitik på NHO och medlem i dess ledningsgrupp.

- Forskning visar att många invandrare bara arbetar några år innan de övergår till en eller annan form av bidrag. Ett högt yrkesdeltagande är avgörande för välfärdsstaten. När vi ser en stark befolkningsökning på grund av invandring, säger det sig självt att detta inte kan fortsätta.

Kjell Storesletten, professor vid Økonomisk institutt vid universitetet i Oslo, har följande betänkligheter kring invandringens ekonomiska konsekvenser:

- Invandrare som inte sätts i jobb är ingen god affär för Norge. Jag har tittat på Sverige och där fann jag att det var de icke-västliga invandrarna utan utbildning som inte kom i jobb. Jag tror att detsamma gäller i Norge.

Oppegaard igen:

- Vi har en utveckling som väcker några stora frågor om invandring, hållbarhet, välfärdssystem och arbetsdeltagande. Det är hög tid att vi börjar att tala om detta.

Förra året invandrade 73 850 personer till Norge. Nettoinvandringen slutade på 42 350, en ökning med 9,5 procent jämfört med 2009.

VG
E24

Danmark

Även i Danmark har det vid ett flertal tillfällen konstaterats att den i förhållande till Sverige lilla invandringen är en monumental förlustaffär (läs mer).

Hur det ser ut i Sverige kan vi bara spekulera i då det sannolikt aldrig kommer att utredas ordentligt – hur det verkligen ligger till är antagligen för obehagligt för att tas tag i.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt