fredag 6 maj 2011

Extremister reser från Norge till Irak, Somalia, Afghanistan..

TERRORISM Extremistiska islamister i Norge reser i allt högre grad till Irak, Somalia, Afghanistan och Pakistan för att delta i träningsläger eller i jihad. Det uppger kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Enligt honom ger sådana resor en status. Och de som tar sig tillbaka har kunskaperna att genomföra terrordåd, något som bekymrar PST.

Dokumentärfilmaren Oscar Hedin, som gjorde *Det svider i hjärtat, menar att den typiske nordiske jihadisten är en resurssvag, dåligt integrerad ung man med kriminell bakgrund, ofta med drogmissbruk.

Norska PST är inte lika säker och säger sig ha ”givit upp” försöken att konstruera profiler på dem som tar steget från islamism till terroraktiviteter. PST övervakar även allt fler men menar samtidigt att internets genomslagskraft är en tugg motståndare, i synnerhet som många radikaliseras genom det.

*Två av centralfigurerna i dokumentären är de västhatande islamisterna, Anas Khalifa och konvertiten Abu Usama El Swede (Ralf Wadman), båda verksamma i TUFF.

Bin Ladins tre ihjälskjutna terrorkompisar

OBS! MYCKET BLODIGA BILDER
PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt