lördag 7 maj 2011

Utebliven kyrkoexamen eleverna rasar

SKELLEFTEÅ I tider av skolavslutningar står det åter igen klart att svenskarna ska berövas sina ofta urgamla traditioner till förmån för den nya, politiskt korrekta världsordningen påtvingade uppifrån, vare sig de vill eller inte. PI har tagit upp detta problem ett antal gånger och nu är det alltså dags igen.

I Skellefteå brukar eleverna på Sörböleskolan ha sin avslutning i landskyrkan enligt tradition. I år flyttas den dock till Anderstorpskolans aula, vilket fått dem att rasa och 350 av de totalt 480 eleverna har skrivit under en protestlista.

Åttondeklassaren Jennifer Ågren-Ylinenjarvi säger till Norran:

– När vi fick veta det här förra veckan, vi såg det på norrans hemsida, så pratade vi med rektorn och hon säger att vissa elever inte vill vara i kyrkan.

Eleverna berättar att rektorn sagt att skolavslutningarna inte får kopplas till religion på något sätt enligt beslut från Skolverket och orsaken till detta ska vara att vissa elever med ursprung i andra länder kan känna sig tvingade att delta i en religiös tradition.

Av samma skäl får inte eleverna sjunga ”Den blomster tid nu kommer” då det är en psalm.

– Det handlar inte om att vi vill utesluta någon elev utan att vi vill bevara våra traditioner, förklarar en av Sörböleskolans elever.

Det brukar från politiskt korrekt håll heta att Sverige och svenskarna inte har någon kultur, faktiskt knappt att landet eller dess folk existerar i vissa extrema fall – inte undra på snart, konstaterar PI, då alla spår av denna kultur effektivt suddas ut ur tillvaron.

Norran

Skolavslutningar debatteras i riksdagen

Sverigedemokraterna med Julia Kronlid i spetsen har tagit upp problematiken i riksdagen där ämnet debatterades på torsdagen:

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt