fredag 27 maj 2011

Krönika: Jag skyller på er

KRÖNIKA Som en andra generationens invandrare har jag haft möjligheten att se hur svenskar i allmänhet har fått en ändrad syn på invandringen under huvudsakligen de senaste 20 åren.

Från att i stort sett ha varit en nyfiken allmänhet med välkomnande attityd och positiv inställning till invandrare och invandringen till Sverige, har svenskar under denna tid fått en allt mer negativ bild av invandringen och människor med invandrarbakgrund. Det har kulminerat i Sverigedemokraternas intåg i riksdagen, och opinionsundersökningar som visar på ett generellt mer negativt synsätt på invandring över nästan alla partigränser. Förklaringarna från massmedia och styrande politiker har varit att en blandning av rasism och rädsla har drivit väljarna till SD. Den bilden stämmer inte med verkligheten.

Svenskar idag är ett av det mest beresta folket i världen och har en lång tradition av intellektualism och modernitet som sträcker sig århundraden tillbaka, då rimmar det illa med den simpla förklaringen att allting har med rasism, rädsla och högerextremismens utbredning i samhället att göra. Som om en våg av högerextrema idéer plötsligt har slagit emot Sveriges stränder och svenska samhället har trots alla sina skyddsvallar i form av ett modernt och jämlikt samhälle med en upplyst befolkning har sköljts över och inte kunnat värja sig.

Sverige är trots sina vida landskap i sig ett homogent land där information, nyheter och attityder sprids snabbt. Det är dessutom ett sekulärt samhälle som har ledstjärnor som solidaritet och kampen för de svagas rätt. Det är svårt att sälja lögner i Sverige. Att då hävda att mer än 330 000 röstberättigade och de många fler som kommer att rösta på SD när rasiststämpeln försvinner med tiden är bigotta och främlingsfientliga är befängd och dömd till att misslyckas, men det är just det som den samlade intelligentian försöker göra nu.

Är det en sak som man bör lära sig om politik är att det att det finns endast en konsekvens som kan få politiker att stå till svars för sina tidigare politiska handlingar och det är konsekvensen av ett val. Endast när själva existensen för politiker, deras levebröd eller deras partiers liv står på spel är det dags att avgå eller erkänna misstag. Motståndet kommer då oftast underifrån, som fallet var med Mona Sahlin. Alla dessa medlöpare inom Socialdemokratin som hällde honung i hennes öra under alla åren var borta då det började blåsa snålt kring henne. Hon hängdes ut och då, och endast då, kom kritiken mot hennes politik och där var invandringspolitiken fortfarande tabu att tala om.

Ingen bör bli  förvånad över att politiker, tidningar och prominenta samhällstyckare på vänsterkanten har drabbats av en kollektiv amnesi nuförtiden och glömt hur misskött Sveriges invandringspolitik har varit. Att idag blunda för effekterna av denna illa skötta politik blir en ren överlevnadsreflex för dem. För ytterst har dessa individer bidragit till den ohållbara situation som vi befinner oss i idag. Att de inte heller bor i problemområdena, har svårt att få ekonomin att gå ihop eller umgås med vanliga människor har nog en del med saken att göra också.

Deras handlingar och beslut har inte bara fjärmat dem från vanliga svenskar men också gjort oss svenskar med invandrarbakgrund en stor björntjänst.

Detta har drabbat mig och alla dem invandrare som har kommit till Sverige i sökandet efter ett bättre liv. Jag vill bli bedömd för det jag gör, står för och min moral, inte vad en styrande klick av svenska samhällets elit tycker jag borde tycka och stå för. Jag kan inte övertyga varje individ som jag träffar på om min egen förträfflighet. Jag vill att mina handlingar ska tala för sig själva. Det hårdnande samhällsklimatet drabbar mig lika mycket som en brottsling som har kommit till Sverige för att utnyttja systemet och skada samhället, endast p.g.a. politikers slaka hantering av importerad brottslighet.

Jag skyller inte den ökade antipatin i samhället på SD eller deras anhängare, de reagerar på det de ser och upplever varje dag. Att påstå att det som de upplever i sin vardag är oviktig, påhittad eller resultat av ett antihumant synsätt är ett hån och det är om något att marginalisera en folkgrupp.

Nej, jag skyller det på er – ni politiker som har styrt Sverige och skapat en förutsättning för rasismen att gro. Jag skyller på kommunpolitiker som för att vinna val i hemkommunen dominerat av en viss folkgrupp gör utrikespolitiska kommentarer, och jag skyller på den lokala tidningen som vägrade att ta upp det av rädsla för samma folkgrupp. Jag skyller på er som kramar ihjäl varje flykting och invandrare som kommer till Sverige i en missriktad gest av välvilja. Jag skyller på er så kallade sekulära vänsteranhängare som vill ha en moské i varje gathörn utan att för en sekund tänka på alla som har flytt från religiöst förtryck för att komma till Sverige endast för att se att förtrycket har följt dem hit. Jag skyller på er som försvarar hijab, när majoriteten av moderna människor i muslimska länder har kämpat i årtionden för att få bort den och jag skyller på er som pekar ut kritikerna med sakliga argument som rasister och ställer oss mot varandra, när det enda de vill är att leva i ett rättvist samhälle där man bedöms efter sina egenskaper som individer. Det är er jag skyller på.

Daniel

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt