måndag 16 maj 2011

Kvinnlig skimmare kom billigt undan

Exempel: Skimmare installerar och grips nästa gång han försöker.

SKIMMARE Nikoleta träffade 2008 på en resa i Bulgarien en man, ”Stojan”, som hon där inledde ett förhållande med. Efter att Nikoleta kom tillbaka till Sverige tog Stojan kontakt med henne och kom och hälsade på henne vid ca fem tillfällen under några dagar åt gången. Stojan ville att hon skulle följa med honom till olika bankomater i Stockholm.

Stojan monterade s.k. skimmingsutrustning på bankomaterna tre gånger på Vällingbygången 2 i Stockholm, en gång i Täby Centrum på Marknadsvägen 15 i Täby och en gång på Farstaplan 12 i Stockholm under perioden 20 september 2008 till den 28 februari 2009. Paret alternativt Stojan kom över sammanlagt ca 30 000 kr som tagits ut i Australien, Kanada och Italien med hjälp av kortnummer som ”skimmats” eller lästs av i bankomaten i Vällingby.

Nikoleta ombads av Stojan att hjälpa till på olika sätt, vilket hon gjorde. Nikoleta har berättat att hon bl.a. transporterat utrustning, hållit klister åt mannen, tejpat över övervakningskamera och tagit bort sådan tejp, använt s.k. startkort till utrustningen och återkommit, även ensam, för att kontrollera utrustningen efter det att den monterats.

Nikoleta påstod under förhandlingen att hon inte förstod vad utrustningen skulle användas till. Åklagaren ville ha henne dömd för för förberedelse till grovt bedrägeri.

Södertörns tingsrätt

  • Nikoleta Atanassova Tchaucheva, född 1983. Åtalet ogillas.

Målr nr B 2534-09

Åklagaren överklagade och ville i första hand att hon skulle för förberedelse till grovt bedrägeri, och i andra hand för förberedelse till grov urkundsförfalskning.

Svea Hovrätt

Hovrätteb gick delvis på åklagarens linje och dömde

  • Nikoleta Atanassova Tchaucheva för förberedelse till urkundsförfalskning till villkorlig dom.

Målr nr B 9328-10

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt