måndag 23 maj 2011

SDU arrangerar demonstration mot det politiska våldet

POLITISKT VÅLD Nyligen blev tre medlemmar i Sverigedemokratisk ungdom, SDU, misshandlade av vänsterextremister under en flygbladsutdelning i Uppsala. Söndagen den 5 juni arrangerar SDU en demonstration mot det politiska våldet.

– Vi vill visa att vi står upp för värden som demokrati och yttrandefrihet men också att vi är emot all typ av våld, säger Pavel Gamov, förbundssekreterare i Sverigedemokratisk ungdom.

Gamov uppger att misshandeln utfördes av vänsterextremister tillhörande bland annat Ung vänster, något PI belyst närmare i två poster (läs mer 1) (läs mer 2). Vidare menar Gamov att våld vänsterextremister mot sverigedemokrater alltför sällan tas på allvar.

UNT

Johan Persson är före detta ordförande i Vänsterpartiet Uppsala och verkar ha en väldigt aggressiv inställning till den planerade demonstrationen.

Ytterligare detaljer om misshandeln

PI har kommit över ytterligare detaljer om misshandeln i Uppsala.

Angående videon ovan som först publicerades i denna post; killen i glasögon och hästsvans som inte vill uppge vad han heter och levererar ett trevligt ”dra åt helvete” är identifierad som Tulle Rönnmyr, medlem i Ung vänster Uppsala.

Två andra personer som precis innan misshandeln inträffade stod och samtalade med gärningsmännen är Fabian Klein och Eskil Vesterlund, båda från Ung vänster Uppsala.

Max Colliander, som vi tog upp i den första posten om händelserna i Uppsala, har vi nu mer detaljer om. Enligt uppgift ska han 2007 ha gripits för misshandel av flertalet meningsmotståndare, dock ingen från SD eller SDU. Han är dessutom styrelseledamot för täckorganisationen ”Uppsalabor mot rasism”.

Här grips han efter misshandeln:

Anneli Hidalgo på Upsala nya tidning intervjuar utöver Pamel Gamov distriktsordföranden i Ung vänster, Anja Karinsdotter, som kallar det hela för nonsens.

– Vi tar avstånd från allt våld gentemot Sverigedemokrater och rasister. Det är inte så vi jobbar och det vet Sverigedemokraterna om egentligen. Vår strategi är att befinna oss på samma platser som dem och dela ut flygblad så att de inte står oemotsagda, säger distriktsordföranden Anja Karinsdotter.

UNT

Hidalgo är själv med i grupper som ”Kan den här kebaben få fler fans än Sverigedemokraterna?”, ”Gudrun Schyman” och  ”Sverigedemokraterna ur riksdagen – Ja tack” på Facebook.

Kriminalpolisen i Uppsala rubricerar händelsen som ett hatbrott på grund av politiska motiv.

Sebastian Rapp, som också befann sig på plats och bland annat särade på en av gärningsmännen och Gamov som försökte göra ett envarsgripande, kandiderade i valet 2010 till kommunfullmäktige i Sundbyberg för Vänsterpartiet (läs mer).

Rapp och Mattias Ekberg, från Grön ungdom – killen som frågar Gamov varför han filmar tillbaka i klippet ovan, förhindrade tillsammans Gamovs envarsgripande av SUF-killen och kommer att polisanmälas för just detta. Ekberg flyr strax innan polisen anländer för att slippa vittna. I efterhand har han uppgett att ”man måste tänka på familjen”.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt