lördag 14 maj 2011

USA: Pakistanska imamer gripna för medhjälp till terrorism

USA/ÅTAL Det är skillnad på media och media. TT går ut med ovan intetsägande notis om gripandet. Vill vi veta mer får man vända sig till professionell media, CNN, som berättar följande:

Under tre och ett halvt års tid har FBI utrett två imamer i Florida för bland annat finansiell och materiell support till talibanerna i Pakistan. I lördags greps pakistaniern Hafiz Khan vid Flagler Mosque i Miami och hans son Izhar Khan vid Jamaat Al-Mu’mineen Mosque i Margate, Florida. Ytterligare en son, Irfan Khan, greps och ska ställas inför domstol i Los Angeles. Ytterligare tre är efterlysta och tros vara i Pakistan; Ali Rehman, Alam Zeb och Amina Khan. Zeb är dotterson till Hafiz Khan och Amina Khan hans dotter.

Åtalsunderlaget är fyra punkter som huvudsakligen handlar om medhjälp till mord, skada och kidnappa människor utomlands genom deras support perioden 2008 till 2010. Hafiz Khan lät även bygga en koranskola i Pakistan som i själva verket inhyste pakistanska talibaner.

FBI flaggade rött när det förekom ovanligt många misstänkta transaktioner mellan USA och Pakistan. FBI menar också att Khan-imamerna gjorde allt för att dölja sina transaktioner. Åklagare Wilfredo A. Ferrer säger att trots Khans roll som imam så var han inte en fredens man. Istället hjälpte han terrorister att utföra mord, kidnappningar och stympningar.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt