onsdag 18 maj 2011

Sannfinländarna är Finlands största parti i ny opinionsundersökning

FINSK POLITIK Hufvudstadsbladet, den finlandssvenska riksomfattande dagstidningen, rapporterar idag att Sannfinländarnas popularitet fortsätter att öka efter valet och de är nu Finlands största parti med god marginal.

En opinionsundersökning som beställt av ett flertal finska dagstidningar, och utförts av Taloustutkimus, visar att stödet för partiet nu uppgår till över 22 procent, dvs. till samma nivå som det norska Fremskrittspartiet befinner sig efter två val.

I opinionsundersökningen får Sannfinländarna ett stöd på 22,4 procent, över två procentenheter mer än i riksdagsvalet för en månad sedan. Förändringen ryms dock inom felmarginalen som är 2,5 procentenheter åt vardera hållet.

Stödet för Samlingspartiet är i stort sett oförändrat på 20,6 procent medan SDP har tappat en aning till 18,6 procent. För Centerns del fortsätter raset och partiet hamnar nu på 14,4 procent.

Opinionsundersökningen gjordes i slutet av förra veckan då Taloustutkimus intervjuade nästan 1,400 finländare. Vid denna tidpunkt var det redan klart att Sannfinländarna inte deltar i regeringsförhandlingarna.

Hufvudstadsbladet

 

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt