torsdag 26 maj 2011

Muslim hotade döda hustrun och krävde slöja på

GROV KVINNOMISSHANDEL Muslimen Ammar Ben Taieb Guedidi, född 1942, från Tunisien har bott många år i Sverige och har uppehållstillstånd. 2008 träffade han en kvinna, KJ, i Tunisen. Även hon muslim, med slöja. I väntan på att hon skulle komma till Sverige hade de många telefonsamtal på tunisisk arabiska. Någonstans på vägen gifte de sig och firade bröllopet i augusti 2010 i Sverige. KJ sökte asyl och gick samtidigt SFI-kurs. Men hennes tillvaro med Ammar var allt annat en kärleksfull.

De delade inte ens säng, så hon fick sova på golvet en längre tid första tiden hon kom hit. Efter ramadan (augusti) ville hon att de skulle använda sängen tillsammans. Därefter slog det slint i hans skalle. När de var i källaren tog han fram en kniv och satte den mot hennes hals, sa att han skulle döda henne och lämna henne där med kläderna bredvid kroppen. KJ blev livrädd och trodde hon skulle dö när som helst.

KJ fick ligga på golvet om nätterna men hade svårt för att sova. Därför la hon sig för att vila – i hallen. När Ammar kom hem klev han medvetet på hennes underarm vilket orsakade blåmärke. Han sa till henne att inte sova om dagarna.

Hon hade inte packat upp strykbrädan så KJ fick stryka direkt på golvet. Då blev Ammar vansinnig och sa att ”hon skulle bränna upp huset.” Så innan KJ hämtade nya kläder drog hon ur kontakten. Ammar sa att hon inte var van vid att stryka kläder eller vid att använda strykjärnet. Han tog strykjärnet och kastade det på henne, med sikte mot huvudet och bröstet. Hon försökte skydda sig med armarna och fick ett kraftigt brännmärke på handen på grund av värmen. Även handleden skadades. KJ fick ha bandage en tid och såret värkte länge.

En dag sa Ammar till henne att hon skulle sätta på slöjan annars fick hon inte gå till SFI-skolan. En del av håret syntes vilket gjorde Ammar rasande. Han gav henne flera hårda örfilar tills hon föll ihop på golvet. Därefter drog han KJ i hennes långa hår till badrummet där han misshandlade henne igen med knytnävarna mot axlarna, ryggen, huvudet samt sparkade på låren och knäna. KJ grät. Ammar gick då till köket vilket fick henne och tro att det var över tillfälligtvis. Istället hade han hämtat en sax och klippte av drygt 50 cm från hennes långa hår och spolade ner det. Sedan tvingades hon till skolan med slöjan på.

Då hade han först sagt till henne att om hon berättade för någon skulle han döda henne med sin yxa, ta kroppen till skogen och begrava den där ingen kunde hitta henne sedan. KJ var förtvivlad i SFI-skolan och tog av sig slöjan. En annan eleve noterade hennes korta hår och frågade vilken frisör KJ gick till. Misshandeln ledde till svullet ansikte och värk i skallen samt ont i ryggen, axlarna, knäna och låren. Efter det mådde hon psykiskt dåligt och hade självmordstankar. Framförallt kände hon sig förnedrad av att han klippt av henne håret.

En dag skulle hon iväg till skolan och hade slöjan och byxor på sig. Ammar blev åter vansinnig över att hon hade byxor på sig. Han grep tag i henne och begravde sina naglar djupt och hårt  i hennes arm vilket ledde till smärtande sår. Hon var tvungen att ha kappa på sig. KJ var upprörd och förnedrad att hon inte själv fick bestämma över sitt klädesval.

Ammar Guedid hotade konstant med att döda henne och påpekade att ingen skulle komma på honom eller ställa honom till svars. Han satt han kunde Sveriges lagar. KJ trodde på honom och tog alla mordhot på allvar. Dessutom hade hon noterat att han hade många knivar hemma. Han sa att hon skulle lyssna på henne och aldrig säga emot. Hon blev mordhotad minst tre gånger per vecka av olika skäl. Han hotade också med att ta henne tillbaka till Tunisien. KJ hade gift sig med Ammar mot familjens vilja och om hon åkte tillbaka skulle släktens vrede leda till misshandel eller ännu värre.

Ammar sa bland annat till henne att hon inte lydde, att hon var värdelös, att hon inte gick rätt(!), att hon var lösaktig och förfallen var och varannan dag. Han spottade också på henne när de hade sex vid några tillfällen.

KJ började hata sig själv och hennes självkänsla försvann.

En natt ville hon inte ha sex med honom. På morgonen fick hon inte gå till SFI-skolan. Hon sa inte emot. Trots det slog han henne med knytnävsslag i huvudet. Han örfilade och försökte kväva henne. Hon försökte försvara sig och skrek ”Vad gör du?!” men han släppte inte taget med sina händer om hennes hals. Han sa att han ville döda henne och bli av med henne. KJ var övertygad att hon skulle dö då. Hon kippade efter handen samtidigt som hon borrade sina naglar i hans armar. Sedan svimmade hon och slog huvudet i en hylla vilket gav ett sår i huvudet. Hon vaknade av att han stänkte vatten i hennes ansikte. Hon tittade sig i spegeln och såg att hela ansiktet rött av blod. KJ skrek hysteriskt och trodde hon skulle dö utan att någon skulle hitta henne senare. Ammar lämnade då lägenheten när hon skrek hysteriskt.

Ytterligare två åtalspunkter handlade om våldtäkter. Han hade tvingat sig till sex genom hot och våld, enligt KJ.

Nacka tingsrätt dömde

  • Ammar Ben Taieb Guedidi, född 1942 och skriven i Saltsjö-Boo, för grov kvinnofridskränkning , grov misshandel och brott mot knivlagen till fängelse 2 år. Han fick också utge 100 000 kronor i skadestånd till KJ.

Våldtäkt i två fall ogillades.

Ammar Ben Taieb Guedidi har förnekat allt och hävdar att KJ hittat på allt trots mängder med vittnen på SFI-skolan där hon uppvisat sina skador. Han säger att hennes motiv skulle vara för att få stanna i Sverige och att hon vill ha gratis rehab för sitt ben.

Ammar är tidigare ostraffad och blir heller inte utvisad.

Nacka tingsrätt, mål nr B 5926-10

Svea hovrätt

Hovrätten fastställer påföljden men sänker skadeståndet till 75 000 kronor.

Målr B 2668-11, dom meddelad den 19 maj 2011.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt