tisdag 31 maj 2011

Mordet på Johanna gav 16 års fängelse

MORD På 17-åriga Johannas olika bloggar framgick det att hon var mycket modeintresserad och själv en aspirerande fotomodell. Det utnyttjade mördaren. Han utgav sig för att ha en modellagentur och ville hjälpa henne närmre sina modelldrömmar genom att ta bilder på henne. Det blev Johannas död.

Johanna *Jonna/Gurkan* Gurgu, född 1992, från Sölvesborg.

Johanna kontaktades i början av förra sommaren av sin mördare. Slutligen träffades de i augusti. Föräldrarna anmälde henne saknad den 19 augusti och polisen, där tre polismyndigheter deltog i sökandet,  inledde ett massivt sökande eftersom de befarade att hennes liv var i fara. Hund- och fotpatruller samt helikoptrar med värmekameror var engagerade. Polisen arbetade under flera timmar med utgångspunkten att flickan fortfarande var i livet och personal från ytterligare två län var på väg för att hjälpa till.

Men de hann inte fram. Strax före midnatt hittades hon död i ett skogsområde några kilometer utanför Lindshammar vid länsgränsen mellan Kronoberg och Jönköping. Modellmannen var vid det laget redan gripen. Han greps redan vid 19.30-tiden i Gäddemåla, ungefär fyra mil från fyndplatsen.

Johanna ströps till döds och modellmannen hävdade att det var en urspårad sexlek. Under utredningens gång misstänktes han även för våldtäkt och våldtäkt mot barn. Idag kom domen, där åklagaren tidigare hade yrkat på livstids fängelse.

Växjö tingsrätt dömde

  • Andreas Stefan Johansson, född 1974-01-02 och från Norrhult, för mord och brott mot griftefriden till fängelse 16 år. Våldtäktsåtalen ogillades. Han ska utge skadestånd med 150 000 kronor till Johannas anhöriga samt 15 000 till hennes dödsbo.

SMP
KvP
BLT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt