fredag 13 maj 2011

SD attackerade under besök på Göteborgsskola

POLITISK ATTACK Så har det hänt igen. Efter ett skolbesök på Hvitfeldska Gymnasiet i Göteborg idag blev William Petzäll utsatt för en attack som innefattade att en stor sten kastades in i fönstret på passagerarsidan där han satt.

Sverigedemokraterna besökte tidigare idag Hvitfeldska gymnasiet i Göteborg somen del av valkampanjen. Från SD:s sida deltog Kent Ekeroth, William Petzäll, Gustav Kasselstrand (SDU) och Christian Westling (kommunpolitisk samordnare). Direkt när de kom dit blev det en hetsig stämning med ett stort invandrargäng, merparten från MENA-länder, som vrålade och skrek hela tiden. Även ett antal lokala vänsterextremister deltog i pöbelattacken.

Polisen beslöt att omhänderta ett par personer när de försökte attackera SD. Flygblad förstördes, man gick till fysiskt angrepp och mitt i allt tumult så stal de en SD-flagga. Rektorn för skolan påstod att SD skulle städa upp efter de flygblad sominvandrareleverna och vänstextremisterna rivit sönder och sade också att SD ska ansvara för sin egen säkerhet.

Efter ca tre timmar så lämnade Sverigedemokraterna platsen. Det var då stenattacken inträffade. När William Petzäll sätter sig i passagerarsätet i bilen flyger en stor sten mot rutan som krossades. Willaim Petzäll ådrog sig skador på grund glassplittret men har inte behövt uppsöka ett sjukhus. Bilen tillhör Sverigedemokraterna.

För mer information, kontakta:

Christoffer Dulny,
Politisk sekreterare
Sverigedemokraternas riksdagskansli

DIREKT: 08-786 64 87
VÄXEL: 08-786 40 00
FAX: 08-786 61 35
E-POST: christoffer.dulny@riksdagen.se

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt