måndag 30 maj 2011

Regeringen missar grundproblematiken med integrationspolitiken

INTEGRATIONSPOLITIK Under ett seminarium deklarerade idag ministrarna Hillevi Engström, Tobias Billström och Erik Ullenhag att integrationspolitiken har misslyckats och att fler invandrare måste komma i arbete. Jimmie Åkesson gläds över att regeringen inser problemen men beklagar att man inte förstått grundproblematiken:

– Det är så klart glädjande att regeringen åtminstone pratar om de problem som följt med massinvandringen. Däremot är det trist att man inte insett grundproblematiken. Etableringsreformen är bara ett i raden av misslyckade integrationsprojekt. Den viktigaste integrationspolitiska åtgärden måste vara att slopa de meningslösa integrationsprojekten och istället fokusera på utbildningsåtgärder kombinerat med en begränsning av invandringen. Därmed kan förutsättningarna för så väl invandrare som infödda svenskar på arbetsmarknaden förbättras.

– Jag tycker också det är på tiden att man från så väl den övriga oppositionen som regeringen idkar en grundläggande självkritik. Vi kan se att invandringen i hög utsträckning bidragit till att höja jämviktsarbetslösheten och enligt regeringens egna prognoser kommer denna effekt att bestå och kraftigt motverka de positiva effekterna av bl a jobbskatteavdraget.

Mynewsdesk

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt