tisdag 10 maj 2011

Nicolai Sennels: Vi er Lars

LARS HEDEGAARD Nyligen rapporterade vi att Lars Hedegaard, dansk journalist, författare, historiker samt ordförande för Trykkefrihedsselskabet, dömdes för ett ”rasistiskt uttalande” (läs mer). Nicolai Sennels, psykolog och sedan tidigare känd för PI:s läsare (läs mer), har startat ett upprop till stöd för Hedegaard och skriver så här:

Da Lars Hedegaard blev dømt efter den kontroversielle paragraf 266b, sms’ede jeg med tre andre venner om det. Vi var alle dybt skuffede, og hos os alle fire var den første tanke:

”Den bøde hjælper vi ham med”. Dommen var jo ikke kun en bøde på 5.000 kr. til Lars, men en dom, der stadfæster dybt problematiske grænser for vores alle sammens ytringsfrihed. I denne sag er vi alle Lars.

Dem af os, der har lidt penge, har allerede spyttet i kassen. Flere har hjulpet med at lave hjemmeside, Facebook-gruppe, kontaktet venner og bekendte osv.

Initiativet kalder vi ”Vi er Lars”. Der er allerede en del andre, som også har indbetalt på donationskontoen.

Alle kan bidrage

Alle kan være med ved at bidrage til at udbedre den økonomiske skade, som staten stik imod den demokratiske ånd har forvoldt på Lars – og være med til at financiere appelsagen, som Lars tålmodigt og idealistisk vil gå igennem for vores alle sammens skyld.

Vi gør det for at vise vores foragt for dommen, racismeparagraffen og for at markere vi almindelige borgeres vilje til at beskytte ytringsfriheden.

Vi gør det også for at vise solidaritet med en frihedskæmper i nød. Politikerne og domstolene skal vide, at vi danskere står sammen om ytringsfriheden, uanset hvad magthaverne mener.

Som den franske filosof Voltaire skal have sagt: "Jeg er uenig i hvad De siger, men jeg vil forsvare til døden Deres ret til at sige det."

Flere kampe

Vi har kontaktet Lars Hedegaard, som var tydelig taknemmelig for både den moralske og økonomiske støtte. Han skrev tillige et kort takkebrev:

”Mange tak for støtten til mig og vores fælles kamp for ytringsfriheden. Jeg kan forsikre, at ethvert beløb der kommer ind, vil gå ubeskåret til at forsvare den frie tale. Der vil komme andre kampe, og derfor er vi nødt til at være forberedte. Med venlig hilsen, Lars Hedegaard”

Ja, der vil komme andre kampe. Vi kan tilsyneladende ikke vente meget hjælp fra vores naive politikere og politisk korrekte medier. Værdier som solidaritet, venskab og idealisme er derfor vigtigere end nogensinde.

For det frie ord i en fri verden.

Se Vi-er-Lars-støttesiden her

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt