onsdag 18 maj 2011

Så fostras skolungdomar till att få rätt politiska åsikter

Behrang Miri

Fackföreningen IF Metall anordnar varje år något som de kallar "Antirasistgalan". Galan startades 2006 "som en reaktion mot SD:s framgångar på flera håll i Skåne". I måndags var det dags igen.

I Landskrona hade IF Metall bokat in ett antal artister som enligt arrangören Kenth Hellquist "inte var helt gratis – men billigare än de kanske borde vara".

Affischnamnen var den uttalat SD-fientliga "komikern" Soran Ismail (som ni kan läsa mer om här) samt den ”politiske rapparen” Behrang Miri. Även Mikael Rickfors spelade på galan.

Om syftet med galan var att motverka rasism skulle PI inte ha några invändningar. Men att använda fackföreningspengar till att politisera mot ett demokratiskt invalt riksdagsparti måste väl ändå vara missbruk av fackföreningens medlemsavgifter?

Att Sverigedemokraterna inte är ett rasistiskt eller främlingsfientligt parti vet vi alla, till och med tidningen Expos utbildningschef Alexander Bengtsson.

Biljetter till galan såldes via Ticnet, då det var första året som inträdet var belagt med entréavgift. Varje biljett kostade 170 kronor.

Samtidigt skriver Helsingborgs Dagblad att 400 åttondeklassare från Landskronas skolor, under två föreställningar, fick sig till livs följande "visdomsord":

Ju längre jag bor här, desto mer känner jag mig som invandrare, sa Behrang Miri, från scenen på Landskrona teater.

Om det beror på att Malmö och Landskrona svämmar över av mångfaldsyttringar på bekostnad av svensk kultur låter PI vara osagt.

Helsingborgs Dagblad berättar:

Efter att ha fått publiken att krama stolsgrannarna rappade han historien om hans familjs flykt från Iran – ”utan bakgrundsmusik och lite långsammare, så ni hänger med”.

Sedan kom man strax in på huvudbudskapet:

Att Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen underlättar mitt jobb, konstaterade Soran Ismail, och fortsatte på ett lokalpolitiskt spår:

Folkpartiet verkar tro att integrationspolitik är att integrera Sverigedemokraternas politik i sin egen.

Och så höll "artisterna" på från scenen, med politiska budskap riktade till skolungdomarna. Enligt HD fick sig även Sannfinländarna en släng av sleven.

PI undrar om IF Metalls medlemmar ställer sig bakom att deras fackföreningsavgifter delvis finansierar ett politiskt arrangemang riktat till skolungdomar som så uppenbart syftar till att demonisera ett av åtta invalda riksdagspartier? Ska IF Metall förknippas med detta?

PI undrar också vem som finansierade 400 biljetter till Landskronas åttondeklassare? Var det Landskronas kommun? Skolväsendet? Är det i så fall förenligt med hur skolpeng och skattemedel ska användas?

Vi förutsätter att de politiska partierna i Landskrona undersöker den saken.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt