onsdag 24 november 2010

Ahmad Akileh får hårdare straff

SKANDALSTRAFF Den Libanonfödde Ahmad Akileh som den 28 maj 2010 av Helsingborgs tingsrätt dömdes till 1 år och 10 månaders fängelse för misshandel, grov misshandel och grovt vållande till annans död fick idag sin dom efter förhandlingar i hovrätten. Resultatet är en skandal. Det besinningslösa våldet då Akileh misshandlade 78-åriga Inger så svårt att hon senare avled och dessutom svårt misshandlade Ingers make anses av hovrätten endast vara värt ytterligare två månaders straff och dömer därför Akileh till två års fängelse istället.

Hovrätten anser det bevisat att 24-åringens slag ledde till Ingers död och att han måste vetat att det var en äldre kvinna han attackerade. Slaget mot henne var så hårt att hon föll handlöst och han stod vänd mot henne då han utdelade det enligt utredningen. Därför bör det ses som grov misshandel och vållande till annans död.

Hovrätten höjer, förutom påföljden, även skadeståndet till Ingers anhöriga. Men, det som ses som förmildrande omständigheter enligt rätten, är att det hela gick så snabbt. På bara några sekunder var det över och det framstår ”som en utpräglad impulshandling”.

Ingers make Sven var under rättegången övertygad om att 24-åringen visste vad han gjorde den där dagen.

Han gav Inger en snyting i ansiktet. Knuten näve. Det måste varit ett hårt slag eftersom hon trillade alldeles så baklänges utan att reagera, försöka ta emot sig. Hon trillade raklång med armarna utmed sidorna.

24-åringen själv menar att han försvarade sig mot Sven och att han aldrig såg Inger. Han anser sig bara ha ”varit på fel plats”.

Aftonbladet (som fortfarande, efter två domar, inte har publicerat namn eller foto på gärningsmannen)

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt