torsdag 4 november 2010

M-politiker med stora skulder vald till vice ordförande i KF

PERSTORP I går höll Perstoprs nyvalda kommunalfullmäktige sitt första möte. Till vice ordförande valdes en moderatpolitiker med en högst tveksam bakgrund.

Den stora nyheten på mötet var, förutom att Socialdemokraterna hade en tom stol, den nya vice ordföranden och hans minst sagt tvivelaktiga bakgrund och därmed också lämplighet som både politiker och i synnerhet uppdraget som vice ordförande för kommunalfullmäktige.

Lars Homström (M) har en imponerande samling betalningsanmärkningar – 127 stycken. Till det tillkommer skulder på cirka 700 000 kronor.

I juni 2009 rapporterade Skånskan om Holmströms personliga ekonomi, som han då förklarade så här:

– Det är en rad olyckliga privata omständigheter och händelser under ett par års tid som gjort att det blivit så pass många. Och eftersom det är privat vill jag inte gå in ytterligare på det. Men jag håller på och göra rätt för mig så antalet och summan stämmer inte längre.

Då hade han heller inte valt att berätta om sin situation för sina partikollegor, då han hävdade att det kändes alltför privat och svårt. Han ansåg sig ändå kapabel till att göra en skillnad i politiken.

Som kuriosa kan det också nämnas att den som var värst i Skånskans/nyhetsbyrån Sirens undersökning var miljöpartisten Georg Loweijko i Västervik med 235 betalningsanmärkningar.

Skånskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt