onsdag 10 november 2010

Forum för levande historia: Gymnasieungdomars åsikter om invandring och invandrare

RAPPORT: DEN MÅNGTYDIGA INTOLERANSEN Forum för levande historia har lanserat en ny vinklad enkätundersökning bland 4 674 gymnasieungdomar, Den mångtydiga intoleransen, för att tillmötesgå statsmaktens mål att systematiskt framställa den svenska majoritetsbefolkningen som diskriminerande och intolerant mot vissa etniska och religiösa minoritetsgrupper.

Trots att en fjärdedel, 25 procent, av deltagarna i enkäten har minst en utomnordiskt född förälder kartlägger inte Forum för levande historia attityden mot svenskar utan man begränsar sig till ”att studera gymnasieelevers attityder till romer, muslimer, judar, utomeuropeiska flyktingar och till personer med homosexuell läggning”.

Dessa utvalda etniska, nationella och religiösa minoriteter erkänns, till skillnad från svenskar, ”som grupper i samhället som möter fördomar, diskriminering eller andra former av negativ särbehandling”. Enligt rapporten kan alltså inte svenskar, som t.ex. är dyrare att anställa än invandrare och saknar skydd i HMF-lagstiftningen, inte utsättas för fördomar, diskriminering och negativ särbehandling. Enkäten syftar således främst till att få stöd för svenskars påstådda intolerans. Muslimerna lyckas dock med konststycket att ändå bli den mest intoleranta gruppen bland deltagarna i enkäten eftersom de vädrar sina åsikter om judar och homosexuella. Rapporten visar också att det finns en stark opinion bland ungdomar för lägre invandring och ett avskaffande av mångkulturalismen till förmån för assimilationsprincipen att invandrare ska anpassa sig till Sveriges regler, normer och värderingar. 

Låt oss då titta på rapportens resultat. När det gäller inställningen till judar har 15 procent av gymnasieungdomarna med svensk bakgrund (födda i Sverige med högst en utrikesfödd förälder) en negativ inställning. Att jämföra med 37 procent bland de med utländsk bakgrund.

Allra mest negativa till judar är muslimer där en majoritet, 55 procent, har en negativ inställning. Bara 8 procent av muslimerna har en positiv inställning till judar, jämfört med 33 procent av de svenskfödda med högst en utrikesfödd förälder.

Inställningen till judar baserar sig bland annat på hur deltagarna ställer sig till påståendena ”På grund av Israels politik tycker jag allt mer illa om judar” och ”Det ligger mycket sanning i påståendet ”judar är snåla”. Man kan dock ifrågasätta att inställning till judar delvis baserar sig på påståendet ”Det talas för mycket om nazismen och utrotningen av judar” då samma enkät visar att skolan lär ut oproportionerligt mycket om nazisternas massmord på judar i historieundervisningen. 46 procent uppger nämligen att de fått mycket undervisning om nazisternas massmord på judar medan endast 7 procent anser att de fått mycket undervisning om brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer.

Notera hur Forum för levande historia i sina kampanjer urskuldar kommunismen genom att tala om ”kommunistiska regimer” istället för att likt upplysningen om nazism rikta in sig på hela ideologin. Vore de konsekventa hade de upplyst om kommunismens brott mot mänskligheten och inte bara under kommunistiska regimer.

Forum för levande historias enkät är som tidigare nämnt främst utformad för att visa på svenskars påstådda intolerans mot vissa icke-västliga invandrargrupper. För att belägga sina grova angrepp på svenskar har de inte dragit sig för att stämpla oliktänkandes sunda Sverigevänliga åsikter och rena faktakunskaper som ”negativ inställning”" till invandrare. Forum för levande gör ingen skillnad på att vara emot massinvandring och att vara emot enskilda invandrare.

För att vara ”intolerant” enligt rapporten krävs att man instämmer i självklarheter som att för stor utomeuropeisk invandring har negativ inverkan på svensk ekonomi och kultur. Och varför ska man ta avstånd ifrån fakta om att romer är överrepresenterade i kriminalstatistiken? Hur det vara intolerant att vara av åsikten att invandrare ska anpassa sig till det svenska samhället behöver man förmodligen vara djupt troende mångkulturalist för att förstå.

Sverigedemokraterna erhåller 5 procent av partisympatierna i enkäten som genomfördes på 154 gymnasieskoler bland elever i årskurs 1 och 3. Det flitigt utnyttjade  ”94,3 procent röstade inte på SD”-argumentet är löjeväckande om man frågar vad folket egentligen tycker om invandringen. I enkäten visar det sig att de som inte oroar sig för ökad invandring är i minoritet.

Ungdomarna tycks inte dela etablissemangets uppfattning att en utlänning blir svensk så fort denne sätter sin fot i Sverige.

När det gäller inställningen till muslimer inom gruppen med svensk bakgrund har 28 procent en positiv inställning och 20 procent en negativ dito. Tydligen finns det också, om man får tro rapporten, muslimer som är intoleranta mot muslimer som grupp. 4 procent av muslimerna har en negativ inställning till sig själva.

Inställningen till muslimer baserar sig bland annat på påståendena ”av alla religioner är islam den som mest naturligt leder till terrorism”, ”de flesta muslimer vill bara leva på bidrag” och ”en programledare i TV ska tillåtas bära slöja”.

Föga förvånande står muslimer i en klass för sig med sin negativa inställning till homosexuella. 40 procent av muslimerna har en negativ inställning till homosexuella jämfört med 15 procent bland den svenska gruppen (födda i Sverige med högst en utrikesfödd förälder). 32 procent är negativa bland gruppen med utländsk bakgrund. Bara 17 procent av muslimerna uppvisar en positiv inställning till homosexuella jämfört med 63 procent bland de som är medlemmar i Svenska kyrkan.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt