fredag 12 november 2010

Två unga flickor våldtogs av fyra män

MALMÖ En 27-årig man står åtalad vid Malmö tingsrätt för att tillsammans med tre andra oidentifierade män våldtagit två kvinnor på ett synnerligen rått sätt. Han är även misstänkt för att ha deltagit i ett grovt rån.

Natten till den 6 april 2008 besöker två unga flickor i 19-årsåldern en nattklubb i Malmö där de träffar på fyra män som de efter stängningsdags följer med till Arlöv Park Hotel, en ökänd flyktingförläggning, på efterfest.

Kvinnorna blir inlåsta i varsitt rum. Den första kvinnan får kläderna avslitna, trycks ner på sängen och blir fasthållen och våldtagen av 27-åringen och en av de andra männen på olika sätt i omgångar. En av de två övriga männen, som befinner sig i ett annat rum med den andra kvinnan, har också vid något tillfälle kommit in i rummet och våldtagit kvinnan.

De två andra av de tre oidentifierade männen våldtar även dom i omgångar den andra kvinnan på flera sätt. Den ena håller fast kvinnan medan den andra våldtar henne, sen byter de plats. När hon försöker fly från hotellrummet drar de tillbaka henne varpå en av männen våldtar henne åter igen.

I samband med detta kommer den 27-åriga mannen och den första av de oidentifierade männen in i rummet varpå han våldtar även den andra kvinnan. Den första mannen våldtar henne också. Efteråt tar de fyra männen en taxi från hotellet.

Polisen säkrar ett flertal spår på platsen och lyckas få fram dna-profiler på männen. Man får i samband med en annan brottsutredning träff på den 27-åriga mannen som häktas i sin frånvaro den 13 juli och grips den 10 september.

27-åringen är även misstänkt för det grova rånet mot en guldsmedsbutik i Malmö den 2 april 2008. Vid rånet överföll minst tre män en ensam kassörska och bakband henne vid en stol. De maskerade rånarna fick med sig värden för hundratusentals kronor.

Domstol

Tingsrätten bedömer brotten som grova då flera gärningsmän förgripit sig på kvinnorna som varit instängda i varsitt rum och med hänsyn till tillvägagångssättet har de visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Eduardo Esteban Varas Vera, 830966, chilensk medborgare med tolkbehov på spanska, åtalas för grov våldtäkt. Rättegången inleds nästa vecka.

Malmö tingsrätt B 2828-10

Arlöv Park Hotel

Flyktingförläggningen på Arlöv Park Hotel är ökänd sedan tidigare och har förekommit på PI flera gånger tidigare. Bland annat i fallet med barnmisshandel så sent som i oktober.

SDS
Skånskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt