onsdag 17 november 2010

Skandal: S samarbetade med SD

POLITIK I Burlöv är moralpaniken total i kommunfullmäktige sedan Socialdemokraterna sägs ha samarbetat med Sverigedemokraterna. Den nybildade borgerliga fyrklövern anklagar nu S för att aktivt samarbeta med SD.

Det var i kommunfullmäktige på måndagskvällen som SD tilldelades en av två vice ordförandeposter genom stöd av S. I utbyte fick S ordförandeposten, med stöd av SD.

Moderaten Lars Johnson tycker det är märkligt att S röstar fram en sverigedemokrat då deras partiledare, Mona Sahlin som precis förkunnade att hon kommer avgå i mars nästa år, upprepat flertalet gånger att de aldrig ska samarbeta med SD på något sätt. Varför de ändå gjorde det tror Johnson beror på att S är makthungriga och suttit vid makten sedan rösträtten infördes i Sverige och inte kan något annat:

– De klamrar sig fast vid makten och det sista halmstrået ett samarbete med Sverigedemokraterna.

Johnson säger också att den enda dörren de hållit stängda är den till SD. De har till och med talat med S om att göra upp, allt för att hålla SD ute. Han tycker att framtiden blir mycket oviss om SD ska ha en avgörande roll som vågmästare och kommer att ”sitta och styra och bestämma över hur besluten fattas i kommunfullmäktige”.

Enligt kommunalråd Katja Larsson (S) förhåller det sig dock inte alls så som Johnson påstår:

– Nej, alla fick rösta fritt. Men fyrklövern ville ha för många poster, det är därför det blev så här.

Lars-Anders Espert (SD) är dock nöjd:

– S har varit mer tillmötesgående mot oss. Moderaterna har inte velat lyssna alls.

SR
SDS

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt