tisdag 30 november 2010

Orwellskt nyspråk flyktingar blir nyanlända

INDOKTRINERING Ytterligare ett steg för att normalisera faktumet att Sverige översvämmas av asylsökande och ”flyktingar” utan internationellt ratificierade flyktingskäl tas nu av journalisten Ann Persson på Dagens Nyheter. I en artikel som berättar om det som gröngölingen Erik Ullenhag, ny integrationsminister, kallar ”den största förändringen av integrationspolitiken på 25 år” beskrivs den nya Alliansstrategin för att sätta de arbetsovilliga i arbete, direkt de erhållit högsta vinsten i PUT-lotteriet, via en inkompetent arbetsförmedling som redan nu börjat gnöla om de inte har resurser.

Hur nu lille Ullenhag tror att han skall lyckas att förändra faktumet att mediantiden för ”flyktingar” innan de försörjer sig själva är 7 år för män och 10 för kvinnor skall bli spännande att se. Törs man gissa att x antal miljarder kastas i sjön i vanlig ordning? Ja, det är nog inte en alltför dålig profetia.

Men åter till Ann Persson. Med ett osvikligt politiskt korrekt närmande till problemet vad man egentligen skall kalla resultatet av massinvandringen till Sverige så serveras här i artikeln genomgående begreppet ”nyanlända”, ungefär som en svensk familj på chartersemester i Spanien. ”Nä, vi har inte hunnit med, vi kom just”.

Svensk gammelmedia har ju konsekvent vägrat att använda de korrekta benämningarna på folk som strömmar in över landets gränser eller de som redan är här. Asylsökande blir flykting, unga vuxna män blir ensamkommande barn, illegala invandrare blir papperslösa flyktingar, invandrare blir nysvenskar och så vidare.

Ser vi här Ann Persson försöka sätta en ny politiskt korrekt trend genom att kalla den förtärande gräshoppssvärmen för ”nyanlända”, ungefär som ett lass välkomna chartereseneärer med fickan full av pengar att spendera på resmålet? Ja, det återstår att se, men inte skulle jag bli förvånad om så blir fallet.

Experimentet med dessa så kallade etableringslotsarna som är en vital del av Alliansens och Ullenhags förvirrade försök att rätta till det av alla riksdagspartier numera erkända fiaskot med integrationen möter redan hård kritik innan det ens startat. I morgon onsdag sjösätts projektet, men förväntningarna verkar på vissa håll inte vara speciellt stora.

Den nya reformen har kallats en ”vinstdriven experimentverkstad” och man syftar då på de fristående lotsarna, vars uppgift delvis liknar de hårt kritiserade jobbcoachernas. Innan det förra experimentet med jobbcoacherna ens har utvärderats famlar Alliansen vidare i invandringsmörkret för att hitta ett nytt svart hål att ösa in svenskarnas skattepengar i. Kanske man skulle kunna tänka sig att istället begränsa invandringen några decennier? Näha, inte det…

Gustaf Janson

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt