måndag 15 november 2010

SD vågar prata om invandring

INVANDRINGSPOLITIK Partik Ehn, gruppledare för Sverigedemokraterna i Göteborgs kommunfullmäktige, har lyckats med konststycket att få in en debattartikel i dagens GT.

Sverigedemokraterna har länge lyft fram frågan om en ansvarsfull invandringspolitik, som även återfinns i våra nordiska grannländer och i många andra länder i världen.
Folkpartiets så kallade kravpolitik gällande invandringen, som framhålls av Bo Anderssen (FP) i GT 8/11, är däremot uddlös och ren och skär populism. Man har aldrig haft för avsikt att driva igenom dessa frågor. Förslaget om en obligatorisk medborgarkurs röstades ned på partiets senaste landsmöte – så högt i tak är det hos Folkpartiet.
Bo Anderssen lyfter fram länder där sysselsättningsgraden hos invandrare är högre än bland ursprungsbefolkningen som ett exempel.
Faktum är att det sett ut så i även Sverige under den tid då man hade en mer begränsad invandring, förde en assimilationspolitik och tog emot behövlig arbetskraft. I dag ser inte läget ut så.
I dag har vi massinvandring ifrån kulturellt avlägsna länder och det i ett läge då vi inte ens är i behov av arbetskraft. Förutsättningarna för invandrare utan spetskompetens att få jobb är därför låga.

I Danmark, som Anderssen tar upp som ett exempel, har sysselsättningen bland invandrare ökat med tio procent sedan 1996. Detta kan jämföras med Sverige där samma siffra ligger på fyra procent.
I Danmark har man tagit invandringspolitiken på allvar och genomfört reformer som syftar till att ha en invandringspolitik som håller i framtiden. I Sverige har etablissemanget blundat för denna debatt och sopat problemen under mattan.
Rätt typ av arbetskraftsinvandring kan vara gynnsam, exempelvis vad gäller utländska läkare.
Men vad vi däremot vet är att många infödda svenskar som vill aldrig får chansen, eftersom de regerande partierna ansett det vara för dyrt med en svensk läkarutbildning. I stället för att utöka antalet platser har man hållit det på en oacceptabelt låg nivå och sedan importerat arbetskraft från utlandet.
Detta är djupt osolidariskt mot de länder som behöver sina läkare, så kallad brain drain, men också för de svenskar som tvingas åka utomlands och studera eller än värre tvingas ge upp sina framtidsdrömmar på grund av de absurda antagningskrav som ställs.

Vi vill utöka läkarprogrammet för att ge unga och ambitiösa svenskar chansen att förverkliga sina drömmar och bidra till samhället.
Den arbetskraftsinvandring som hyllas på alla håll och kanter har dessutom fått sig en rejäl törn de senaste dagarna. I flertalet reportage i Dagens Nyheter har det framkommit att en stor svart marknad bildats där utländska företagare säljer arbetstillstånd till folk som inte lyckats få asyl, hur den endast gynnat den okvalificerade arbetskraftsinvandringen och detta på en marknad där utbudet redan är överfullt.
Detta är således en lönedumpningspolitik som slår hårt mot svenska löntagare.

GT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt