torsdag 18 november 2010

Fyra män dömda för grovt rån i Malmö

MALMÖ I augusti anhölls fyra män misstänkta för grovt rån i centrala Malmö.

Det var på tisdagen den 17 augusti vid kvart över sex på kvällen som männen rånade en skoaffär. Expediten, som var ensam då rånarna stormade in, hotades med pistol och bands vid en stol. En ovetande kund som plötsligt kom förbi för att lämna in ett par skor blev även han rånad.

Ett vittne som såg rånarnas bil utanför butiken hörde senare av sig till polisen. Samma bil stoppades senare samma kväll och de misstänkta var drogpåverkade och åkte in för ringa narkotikabrott och drograttfylla. Sammanställda uppgifter ledde sedan till att de anhölls för rånet.

Dom

  • Muhamed Shehab Ahmed, 890120, döms till skyddstillsyn för våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman, narkotikabrott, olovlig körning samt rattfylleri. Ahmed körde bilen i vilken männen färdades i då de greps senare på kvällen.
  • Zain Al-tamimi, 900111, döms till fängelse i tre månader och skyddstillsyn för stöld och rån.
  • Laut Altemimi, 910621, döms till fängelse i tre månader och skyddstillsyn för rån och narkotikabrott.
  • Ziad Tarik Mohammad, irakisk medborgare med tolkbehov på kurdiska (sorani), 920404, döms till skyddstillsyn för rån.
  • Arkan Mohamed Saoud, 910825, irakisk medborgare, döms till fängelse i tre månader och skyddstillsyn för rån, olaga hot, våldsamt motstånd samt narkotikabrott.

Zain Al-tamimi, Laut Altemimi, Ziad Tarik Mohammad och Arkan Mohamed Saoud ska gemensamt utge ett skadestånd på 32 500 kronor till butiksbiträdet. Samtliga, förutom Muhamed Shehab Ahmed, ska dessutom utge ett skadestånd på 38 005 kronor till skobutiken.

Malmö tingsrätt, mål nr B 3582-10

KvP

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt