måndag 29 november 2010

Snyftreportage om saknade vattenkokare med oavsiktlig slutknorr?

TJUVAR I Östersund härjar för närvarande en magsjukdomsbärande tarmparasit med namnet Cryptosporidium som kan ge den smittade vattniga diarréer, smärtor i buken, illamående, huvudvärk och feber. Hittills har cirka 2000 persoenr rapporterat att de drabbats av parasiten, som man nu tror kommer från avloppsvatten som läcker in i reningssystemet.

De boende i det drabbade området uppmanas nu att koka sitt dricksvatten, vilket har fått en godhjärtad men kanske inte fullt adekvat tjej vid namn Carina Herkules att brista ut i anklagelser om att de asylsökande på Frösön, i artikeln genomgående felaktigt kallade flyktingar, minsann inte informerats om att vattnet måste kokas, och att det dessutom inte finns några vattenkokare till deras förfogande.

Men godhetsaposteln Herkules, engagerad i hjälpgruppen “Behov i fokus”, tog därför beslutet att ställa sig utanför ett stort varuhus i Östersund med ett plakat för att förmå folk att för sina egna pengar köpa vattenkokare åt “flyktingarna”. Herkules lyckades få ihop hela fyra kokare, och kommenterade det hela med att “de flesta gick en omväg”. Man kanske tyckte att dessa vattenkokare redan betalats via skattsedeln flera gånger om…

Enligt Carina Herkules så saknar man på förläggningen allt det som en “flykting” naturligtvis måste ha i Sverige, som exempelvis TV och radio. Även spis uppges saknas, men å andra sidan finns det en restaurang som serverar tre mål lagad mat om dagen till de asylsökande.

Vad Herkules inte nämner i Expressens snyftartikel, men som däremot K-G Holmström, teamledare vid Migrationsverkets mottagningsenhet i Sundsvall informerar om, är att den restaurangen som står till de asylsökandes förfogande tidigare hade vattenkokare som lånades ut till de asylsökande.  Dessa vattenkokare fick av någon outgrundlig anledning egna fötter och försvann ur hanteringen i takt med att de asylsökande “lånade” dem. K-G Holmström kommenterar detta:

Tidigare var det restaurangen, där de äter frukost, lunch och middag, som skaffade in vattenkokare. Men de försvann från de allmänna utrymmena efter ett tag. De trodde att det var deras egna.

Expressen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt