söndag 21 november 2010

Annorlunda protest mot islamisk stening

ISLAM En grupp ukrainska kvinnor beslöt sig förra torsdagen, den 11 november, för att protestera mot steningen av tvåbarnsmamman Sakineh Mohammadi-Ashtiani i Iran under en iransk kulturtillställning i den ukrainska huvudstaden Kiev. 2006 anklagades Sakineh för att ha varit otrogen mot sin man, något hon själv förnekar men ”erkände” efter att ha utstått 99 piskrapp. För den påstådda otroheten dömdes hon till döden medelst stening.

Aktivister från grupperingen Femen, kända för sina något mer oortodoxa protester, tog sig in på en iransk kulturtillställning och ställde sig upp mitt under mötet, tog av sig kläderna på överkroppen inför publiken där bland annat muslimska män och kvinnor befann sig, och började skandera ”domstolssanktionerat mord” och ”döda inte kvinnor”. En metod som säkert får de muslimska deltagarnas fulla uppmärksamhet och svenska feminister inte lär ta efter i första taget.

Deltagarna fick sedan en ursäkt från officiellt ukrainskt håll, som också tillade att de åtminstone inte behöver skämmas för vad som visas upp.

Metro

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt