söndag 14 november 2010

Kristdemokrat hoppar av kritiserad för korta kjolar vid muslimbesök

TOPPSTYRNING Kristdemokraten Anna-Stina Stenbäck i Kalmar har nu bestämt sig för att lämna politiken efter att i åtta år ha gett allt för sitt parti. Anna-Stina motsvarar knappast bilden av en traditionell KD-politiker.

Hon är tatuerad, piercad och klär sig inte speciellt likt de kristdemokrater vars standardutseende av Anna-Stina beskriver som ”en röd dräkt, dock inte något exklusivt märke och en scarf. Männen ska ha en skjorta och en slängd kavaj över axeln. Och så de där fåniga leendet…

Men det är inte hur hennes partikamrater sett ut som fällt avgörande när hon nu lämnar partiet. Det är det patriarkala styret på distriktsnivå. Hon beskriver KD som ett toppstyrt parti. Få, om någon, har i Kalmar drivit en mer intensiv valkampanj än Anna-Stina Stenbeck.

Under de tre sista veckorna innan valet medverkade hon i 27 debatter, från Västervik till Karlshamn. Förra torsdagen hade Kristdemokraterna nomineringsmöte. I landstinget och regionförbundet har partiet 54 platser att placera sina kandidater på. Men inte på någon post fanns det plats för den unga kristdemokraten.

En av anledningarna till att hon nu väljer att lämna är beteendet hos hennes partikollega, landstingsrådet Gudrun Brunegård. Hon har förbjudit Stenbäck "att gå klädd så där när du besöker mig", anspelandes på Anna-Stinas icke fullt så kristdemokratiska klädstil.

Brunegård har dessutom påpekat för Stenbäck att hon klätt sig ”respektlöst” vid ett tillfälle när man träffade muslimska ungdomar.

Det var i ett sammanhang där vi träffade muslimska ungdomar och då påpekade jag att man ska tänka på hur man klär sig om man vill nå fram. Men också för att visa respekt. Man ska inte välja de kortaste kjolarna.

Brunegård anser alltså att det är muslimerna som skall kunna sätta agenden för hur svenska politiker skall klä sig. Politiskt Inkorrekt föreslår att Brunegård byter namn till Brunenäsa…

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt