tisdag 23 november 2010

Vi behöver en större moské

ÖSTERSTUND Muslimska föreningens verksamhet i Östersund växer ordentligt. Nuvarande moskélokalen håller på att bli för liten och nu vill man ha en ny och större moské.

I samband med en muslimsk högtid nyligen kom så många besökare till lokalen att man blev tvungen att hålla bön i två omgångar. Nu vill man bygga en ny moské med hjälp av folket som bor i området och i väntan på att ett moskébygge kan bli verklighet vill de i alla fall få tillgång till en större lokal.

Tankarna kring den nya moskéen präglas av jämtländska nyanser och något som ska bidra till ett samhälle där man lever i fred och att den ska fungera som en knutpunkt mellan det svenska samhället och islam. En stor andel muslimer finns sedan tidigare i länet men nya tillkommer hela tiden:

– Av de nya flyktingar som kommit hit på senare år är omkring 75 procent muslimer och många nya som söker sig till föreningen är gäststudenter

Kholod Mahmood, aktiv i föreningsarbetet

Mahmood säger att landstinget och arbetsgivare har behov av information runt muslimerna och att allt fler yngre vill skapa sig en egen bild av religionen genom att få kontakt med personer som representerar den. Dessutom får man besök från olika skolor nästa varje vecka.

– Vår strategi är också att hjälpa ungdomar när de söker sig hit för stöd, råd och vägledning.

Tahar Khalfallah, ordförande i föreninge

Länstidningen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt