måndag 22 november 2010

BBC avslöjar vad som försiggår på muslimska friskolor

BBC Ikväll klockan 20:30 avslöjar BBC Ones Panorama, motsvarande vårt Kalla Fakta, att tusentals brittiska barn på muslimska friskolor följer den nationella saudiska läroplanen istället för den brittiska.

En talesman för Panorama berättar att elever i åldrarna sex till 18 år deltar i ett nätverk av mer än 40 helgskolor över hela landet som lär ut den nationella saudiska läroplanen till muslimska barn.

Av det följer att barnen undervisas i antisemitism och homofobi.

Enligt programmet uppmanar en av läroböckerna barnen att lista "förkastliga" judiska särdrag. Panorama säger sig ha bevis på att mer än 5.000 barn blivit undervisade i att en del judar omvandlar sig till grisar och apor och att straffet för gay sex är avrättning.

En annan skolbok instruerar det "korrekta sättet att hugga av händer och fötter av tjuvar". En bok för barn så unga som sex år sägs ställa frågan om vad som händer med någon som dör som inte tror på islam – det rätta svaret är "Hellfire", dvs. Skärseld.

Journalisterna säger att de har hittat en text för elever i åldern 15 som lyder: ”Vad gäller tjuvar ska deras händer blir avskurna vid ett första brott, och deras fot vid ett efterföljande brott”. Andra skoltexter påstår att sionister vill upprätta världsherravälde för judar.

Michael Gove, Englands utbildningsminister, gav följande kommentar idag: ”Saudiarabien är en självständig stat, och jag önskar inte lägga mig i deras utbildningssystem. Men jag vill vara tydlig med att vi inte kan ha antisemitiskt skolmaterial i det brittiska skolväsendet."

När gjorde Kalla Fakta en motsvarande undersökning i Sverige – de muslimska friskolornas förlovade land?

Ta en förhandstitt på programmet här.

The Guardian

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt