tisdag 30 november 2010

Mordförsöket i Göteborg kvinnan nu avliden

GÖTEBORG Den 33-åriga kvinna som skottskadades i lördags har nu avlidit och därmed jagar polisen nu en mördare.

Tidigt på tisdagsmorgonen kom beskedet att kvinnan avlidit på grund av sina skador. Hennes chanser att överleva hade redan under helgen bedöms som små. En man i 40-årsåldern anhölls på måndagen i sin frånvaro misstänkt för mordförsök. Rubriceringen är nu ändrad till mord.

På måndagseftermiddagen beslutade kammarågklagare Lena Kastlund att anhålla mannen efter länskriminalens arbete. En vän till kvinnan berättar att den efterlyste mördaren är bekant med offret, han ska även förekomma i belastningsregistret, dömd för våldsbrott.

Kastlund förmodar att han alltjämt befinner sig i Sverige och vill för tillfället inte lämna ut varken hans ålder eller relation till kvinnan då de befinner sig i ett känsligt läge av utredning.

Den drygt 40-årige mannen uppges vara bosatt i Göteborgsområdet. Den nu avlidna kvinnan sägs ha varit en väldigt skötsam person som levde ensam med sina barn och hade skyddande identitetsuppgifter. Åklagaren vill dock inte avslöja om detta beror på att att det fanns en hotbild mot henne.

33-åringens tidigare make ska ha blivit mördad i början av av 2000-talet i parets hemland varpå hon flyttade till Sverige.

Kvinnan ska enligt uppgift ha varit ifrån Albanien.

GP

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt