onsdag 10 november 2010

Det öppna Europa: 14-åriga knarksäljare på Oslos gator

UTOPI Den absurt naiva drömmen om ett öppet, lyckligt och gränslöst Europa där pass och viseringar skulle vara ett minne blott har skjutits ordentligt i sank efter inträdet av flera länder från det forna östblocket. Nu översvämmas det moderna och ekonomiskt starka väst-Europa av gangsters och lycksökare som aktivt bidrar till att försämra levnadsföhållandena för dessa västländers ursprungsinvånare. EU:s beslut om viseringsfrihet för Makedonien, Montenegro och Serbien har också aktivt bidragit till att exempelvis Sverige översvämmas av zigenare från Balkan.

Den nyligen aviserade visumfriheten för en sådan gedigen skurkstat som Albanien lär ju knappast förbättra situationen och jag är rädd att vi inte sett det värsta än. Sverige, som en av EU:s största nettobetalare, lär få annat tillbaka för dessa pengar än bidrag.

Från Oslo förtäljs om hur medborgare från en annan av de värsta medlemsstaterna i EU, Rumänien, börjat befolka den norska huvudstadens gator med narkotikaförsäljande pojkar och prostituerade flickor, de flesta zigenare, i så pass unga åldrar som 14 år. Här är man från ansvarigt norskt håll tämligen säkra på att det rör sig om trafficking och människohandel.

Att det med stor sannolikhet står vuxna rumäner bakom denna förskräckliga hantering av människoliv anser Landsföreningen för uppsökande socialt arbete (LOSU) stå klart. Många av dessa ungdomar har kommit via asylmottagning, men en del har uppgivit att man forslats runt i Europa sedan de var tio år.

Jag röstade för ett EU-medlemsskap när det begav sig, och det ångrar jag bittert idag när man ser vilka konsekvenserna blivit efter det godtyckliga insläppandet av länder från det gamla östblocket som överhuvudtaget inte har där att göra. Ett fullbordande av katastrofen kan finnas i en relativt nära framtid då det finns starka krafter som vill ha in Turkiet i EU.

Landet kan idag inte hålla sina gränser tätade mot flyktingsmugglare och kriminella som använder Turkiet som transitland för sina ljusskygga förehavanden. Det är inte speciellt svårt att sia om hur bidragsparadiset Sverige kommer att se ut när människor insmugglade över den schweizerostliknande turkiska gränsen från länder som Georgien, Armenien, Iran, Irak och Syrien får fri väg rakt in i EU:s hjärta.

Var det så här vi tänkte oss att EU skulle vara? Nej, det vill jag nog hävda att det inte var. Det känns mer och mer angeläget att på sikt avveckla medlemsskapet och istället satsa på en stark union med grannländerna, gärna med dansk invandringspolitik.

Gustaf Janson

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt