lördag 6 november 2010

Det finns inget som heter våldtäkt i ett äktenskap

STORBRITANNIEN Ett uttalande av överhuvudet för de islamiska shariaråden i landet, Maulana Abu Sayeed, har fördömts av såväl polisen som till och med andra muslimska ledare då han hävdar att det ”inte finns något som heter våldtäkt i ett äktenskap”.

Sayeed orsakade en folkstorm då han sa att män som våldtar deras fruar inte borde bli åtalade för att ”sex är en del av äktenskapet” och att många gifta kvinnor som kommer med anklagelser om våldtäkt ljuger.

Helt klart kan våldtäkt inte förekomma inom äktenskapet. Kanske aggression, kanske oanständiga aktiviteter. För när de gifte sig var det underförstått att sexuellt umgänge var en del av äktenskapet, så det kan inte inte finnas något emot sex i äktenskapet.

Så klart, om det hände utan hennes önskan, är det inte bra, det är inte önskvärt.

Sayeed sa också att kvinnor som påstår att de blivit våldtagna av sina män inte ska gå direkt gå till polisen:

Inte till en början, såvida vi inte kan fastställa om det verkligen skett. För i de flesta fall har fruarna bivit tipsade av sina advokater om att våldtäkt är en av fyra skäl som en kvinna kan få skillsmässa för, så de uppmuntras att säga såna saker.

På frågan hur muslimska män som gjort sig skyldiga till våldtäkt ska straffas säger Sayeed att han ska disciplineras och kanske tvingas att be om ursäkt – det ska vara tillräckligt.

MailOnline

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt