tisdag 16 november 2010

Maria Leissner sågad vid fotknölarna

SÅGNING Maria Leissner, som ser som sin främsta uppgift att värna världens romska befolkning och samtidigt förakta och baktala den svenska, sågas i dag vid fotknölarna i en debattartikel på Newsmill av Allan Schwartz, integrationskonsult och representant för romernas landstäckande paraplyorganisation Delegation och forum med roma och sinti som företräder drygt 85 procent av landets romer.

2006 fick Maria Leissner i uppdrag att se över integrationen av landets romer av Intergrations- och jämställdhetsdepartementet och gjordes till ordförande i Romska delegationen. Enligt de berörda var det ett misslyckat uppdrag. De upplevde att hon med skattemedel ville uppfinna hjulet på nytt.

Leissners arbete under fyra år resulterade i ett betänkande framtaget över romernas huvuden av regeringsutsedda tjänstemän och är något en majoritet av Sveriges romer tar avstånd ifrån. Kostnaden för kalaset beräknas uppgå till cirka 30 skattemiljoner. Pengar som, enligt Schwartz, kunde använts på bra mycket bättre sätt, exempelvis till unga romers utbildning.

Leissners arbete sägs vara kantat av misslyckanden och maktmissbruk. Bland annat tvingades romerna göra en JO-anmälan för att få ta del av offentliga handlingar, något Leissner nekade dem. En affär som resulterade i att Leissner prickades av JO.

Och nu är det dags igen:

Nu skräms vi romer av de förslag som föreslås av demokratiambassadören Maria Leissner i betänkandet Romers rätt – en strategi för romer i Sverige (SOU 2010:55). Hon skyr inga medel när det gäller att försöka svartmåla svenska folket i romernas namn, något som vi inte alls önskar göra. Hon talar i vårt namn på ett sätt som inte sammanfaller med vad vi tycker, tänker och vill säga själva.

Så som framkommer i betänkandet vill Leissner att man ska kasta en anklagande syndabocksmantel på det svenska folket och få svenskarna att erkänna övergrepp, rasistiska illdåd etc. Detta ska ske genom en ”sannings- och försoningskommitté”, som Leissner vill driva fram. Först därefter – så att Leissner ska ha en uppgift under lång tid framöver – ska det ”byggas broar” mellan romerna och majoritetssamhället.

Men detta är Leissners önskemål, inte vårt. Vi romer tar avstånd från hennes krav på en sannings- och försoningskommitté och en massa av hennes uttalanden liksom från hennes vilja av att smutskasta det svenska folket! Vi förundrar oss också över att Leissner återkommande vill göra oss romer till offer där vi utmålas som inkompetenta och underlägsna människor, som behöver ledas av statliga svenska tjänstemän med henne i spetsen.

[...]

Leissner förbiser sitt eget bisarra dubbelmoraliska handlande då hon bokstavligt själv, med alla medel, helt vill äga romernas egna frågor på alla fronter. Det är skrämmande att läsa hur Leissner återkommande angriper hela Sverige inom samtliga områden för att romerna – enligt henne – inte får vara delaktiga medan hon själv helt utesluter oss från all insyn och delaktighet. Hennes handlande strider mot mänskliga rättigheter och de skilda nationella och internationella rekommendationer som finns med och som hänvisas till i betänkandet.
Vi kan omöjligt stödja ett så diktatoriskt agerande som vi funnit hos Leissner. Vi kan inte heller stödja det angrepp som hon öppet i betänkandet riktar mot det svenska folket och samhället. Det är hennes ord och syn, inte romernas.

[...]

Newsmill

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt