tisdag 23 november 2010

Stenkastning mot bussar stoppar kvällsturer

MÅNGKULTUR I Sundsvallsförorten Ljustadalen ser sig nu bussföretaget Keolis tvingade att ställa in sina kvällsturer då bussar som passerar området utsätts för is- snö- och stenklumpskastning av barn i tio-tolvårsåldern som står på snöhögarna längs bussgatan och bombarderar fordonen. Det finns en oro för passagerarnas säkerhet och risken finns för en avåkning om framrutan skulle krossas.

Redan under 2006 hade Busslink stora problem med att deras bussar attackerades i bostadsområdet Ljustadalen. Det började med att småträd och grenar placerades på vägbanan så att chaufförerna var tvingade att kliva ur bussen och rensa bort bråten. Sedan övergick det till stenkastning så att bussarnas rutor gick sönder. Bussgatan i Ljustadalen, som går mellan Söndagsvägen och Aprilvägen, var den sträcka som chaufförerna fruktade mest.

Tore Nordlund, driftschef på Keolis, tidigare Busslink, säger att stoppet initialt kommer att gälla en månad. Han kommer också söka kontakt med skolan igen, något man alltså gjorde vid vandalismen 2006. Ljustadalen och speciellt Söndagsvägen är ökänt som mångkulturellt område.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt