tisdag 2 november 2010

Fler unkna krönikor

SD-HATET Som vi kunde läsa i En portion Janson i går svämmas svensk media just nu över av den ena unkna krönikan efter den andra. Nog för att de knappast kan anses hålla en mycket högre klass annars, men valresultatet i september har verkligen gjort att spärrarna släppt totalt. Ann-Charlotte Marteus har fått sällskap av andra innerstadsboende, verklighetsfrånvända oikofober som tävlar om vem som kan spy mest galla över Sverigedemokraterna och dess anhängare. Det senaste tillskottet till denna tveksamma skara är Svenska dagbladets Jan Söderqvist.

Under rubriken ”Dålig integration av SD-väljare” börjar Söderqvist i bästa Ohlystil med att berätta att ”vi fått in ett uttalat invandrarfientligt parti i den svenska riksdagen”. En poäng har han dock, vilken är att fascismen och nazismen (den riktiga alltså, inte den svenska politiker och journalister tycker sig se i varje skrymsle numera) hade sina rötter i vänsterrörelsen – såväl Hitler som Mussolini var vänstermän.

Söderqvist påstår vidare att ett antal borgerliga debattörer påstår att SD:s framgångar beror på övriga partiers rödsla för att diskutera invandringens baksidor, något som Söderqvist anser vara en tröttsam råttan i pizzan-skröna och tycker sig ha bevittnat en intensiv debatt om Rosengård, hedersmord, hoten mot Lars Vilks etc. Vilket visserligen  diskuterats, konsekvenserna, men inte roten till problemet – den vansinniga massinvandring som pågått i flera decennier. Aldrig någonsin kommer en svensk politiker, med undantag för SD, erkänna att den förda invandringspolitiken varit fel, orsakat Sverige stora, oreparabla skador och att det det inte beror på en ”felaktig mottagning” och ”dålig integration” – och faktiskt kunna erkänna och säga: vi hade fel.

Inte ens om så ett reellt inbördeskrig skulle bryta ut och stad efter stad föll – nog fan skulle Mona, Ohly, Jan Helin med vänner ändå sitta i en bunker och skrika att de gillar olika.

Slutligen kallar Söderqvist SD:s företrädare kriminella och dess 330 000 väljare rasister:

Den bistra sanningen är att en rasistiskt färgad folkhemsfascism idag har närmare 330000 anhängare i vårt land. Och folk är inte dummare än att de vet tämligen väl vad de har röstat på. Det här är människor som har konstaterat att de är förlorare i den pågående process som präglas av globalisering och ökad rörlighet över gränser, och det är en helt korrekt analys.

Det är ingen slump att så många av SD:s kandidater är arbetslösa och/eller kriminella. Alla dessa outbildade män från landsbygden är de som tar mest stryk i dagens snabbt föränderliga samhälle; ett skrämmande stort antal av dem är i praktiken icke anställningsbara.

Följaktligen måste vi avsätta betydande resurser för att integrera också denna extremt utsatta grupp. Våra underlåtelsesynder har i regel en prislapp, och i det här fallet blir det dyrt.

SvD

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt