söndag 28 november 2010

Unga maskerade utlänningar rånade trio i Jönköping

PERSONRÅN Mellan den 26-29 november har man Dreamhack-eventet igång i Jönköping där spelnördar roat sig. Festivalen lockar tusentals personer (främst ungdomar) från hela landet. Men allt är inte glada skratt och trötta ögon.

Tre personer blev på lördagskvällen rånade på sina plånböcker och mobiler då de befann sig i en gångtunnel på Birkagatan, mellan Österängen och Rosenlund i Jönköping. För polisen har de berättat att det var tre yngre gärningsmän av utländsk härkomst som delvis var maskerade som rånade dem. Obekräftade uppgifter säger att rånarna var beväpnade.

Folk har blivit rånade i gångtunneln mellan Österängen och Rosenlund under tidigare Dreamhackfestivaler och polisen varnar nu allmänheten om att man ska vara försiktig om man rör sig i området.

- Förutsätter vi att de här personerna varit deltagare från Dreamhack vet vi att de ofta besöker Willys, men det är mer en gissning för vi vet inte om de är deltagare därifrån. Men det finns all anledning att tänka sig för två gånger när man går där för det har hänt flera gånger förut, säger Annelie Johnsson Hammo, länsvakthavande polisbefäl.

J-Nytt, som släpper till att det var utlänningar som rånade, utan någon som helst censurering

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt