måndag 22 november 2010

SDU anordnar torgmöte i Stockholm

PRESSMEDDELANDE I samband med Stockholms Poesifestival 2010 låter Madeleine Grive meddela att årets upplaga av poesifestivalen är ett avståndstagande mot Sverigedemokraterna och vår politik. Till skillnad från arrangörerna av Stockholms Poesifestival vill vi värna en äkta litterär och kulturell mångfald, varför vi menar att det är ytterst viktigt att stärka och bevara våra kulturella uttryck som Sverige historisk har bidragit med.

Det är både synd och skam att höja omvärldens kulturer och nedvärdera den egna. I Sverige har vi en oerhörd kulturell bredd, inte minst inom poesi och detta måste vi sprida och låta vara levande till nästkommande generationer. Därför vill Sverigedemokratisk Ungdom verka för att stärka den svenska kulturen och öka stödet till sådana yttringar som värnar svensk identitet. Vår egen kultur är det starkaste bidrag vi kan lämna till hela världens mångfald!

Med anledning av detta kommer SDU (Sverigedemokratisk Ungdom) att hålla ett torgmöte intill Kungliga Dramatiska Teatern där årets Poesifestival äger rum. Som ett svar på poesifestivalens avståndstagande mot oss som parti kommer vi läsa upp klassiska svenska verk, samt hålla tal om den självförnekande kulturelit som allt för länge har tillåtits att sätta agendan för svensk kultur.

MyNewsdesk

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt