tisdag 9 november 2010

Misshandlade SD-politiker dömd till fängelse

MARTIN KINNUNEN Strax efter midnatt den 7 juni 2009 befann Sverigedemokraternas förre pressekreterare Martin Kinnunen tillsammans med sin flickvän i tunnelbanehallen på Gullmarsplan i Stockholm. De båda blev då överfallna av ett numerärt överlägset gäng extremister från den autonoma våldsvänsterfasciströrelsen. Kinnunen och hans flickvän utsattes båda för grov misshandel, men till dags dato har endast de tre tjejerna Hanna Brown, Nathalie Nikadon och Rebecka Roos dömts, samtliga till fängelse. De dömdes dock endast för överfallet på Kinnunens flickvän då vare sig tings- eller hovrätt lyckades leda i bevis att de också misshandlat Kinnunen.

Polisens spaningar och vittnesmål från bland annat tjänstgörande ordningsvakt på Gullmarsplan har nu dock lett till att en person dömts även för misshandeln av Kinnunen. Initialt hade polisen ett svårt utredningsläge i Kinnunens fall då misshandeln av honom skedde utanför bevakningskamerornas betraktningsvinkel och ingen gärningsman kunde identifieras.

Man lyckades dock bygga en hållbar indiciekedja och tingsrätten dömer därför Fernando Öberg, född 1988-08-23 och boendes i Stockholms innerstad, till 1 år och två månaders fängelse för grov misshandel. Rätten har bedömt gärningen som grov då det var uppenbart att det rörde sig om ett brott med politiska förtecken. Öberg nekar till att ha begått gärningen han döms för.

Domen pdf

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt