lördag 13 november 2010

Asylsökande Balkan-zigenare på nya stöldräder i Lindesberg

BALKAN-ZIGENARE I den lilla västmanländska staden Lindesberg fortsätter problemen med tjuvaktiga asylsökande zigenare utan flyktingskäl från Balkan. Nära 300 har Migrationsverket placerat på natursköna Uskavigården samt på lika vackra Kalmarslund. Sedan dess har Lindesberg drabbats av åtskilliga butiksstölder, något PI tidigare skrivit om.

Nu har köpmännen tröttnat och under torsdagen hade man stormöte med kommunchefen Lennart Jansson och S-politikern Anders Ceder, polisen och Migrationsverket om hur man kommer till rätta med den rad av snatterier och stölder som skett i butiker – vilket alla kopplar till zigenarna på de båda tillfälliga asylförläggningarna. Lindesbergs kommunchef, Lennart Jansson, kommer även under de närmaste dagarna att träffa vaktbolaget Securitas för att diskutera en förstärkt bevakning av centrum och butikerna. Hans besked var mycket välkommet.

-Jag kommer att ta kontakt med Securitas, eventuellt redan idag, för att diskutera en förstärkt bevakning i centrum, som Lindesbergs kommun kommer att bekosta. Eftersom jag inte pratat med dem ännu, så vet jag inte om det kan bli tal om fler väktare eller att befintligt antal får fler arbetstimmar. Det är sådant som bara vaktbolaget själva kan svara på. Huvudsaken att det blir en förstärkning som ger köpmännen lugn och ro, förklarade Lennart Jansson.

Men redan på fredagsmorgonen var det dags igen. Väktare och personal från tidigare drabbade klädbutiken Titt-in jagade då efter ett ungt par i 30 årsåldern med två barn i 5-6-årsåldern som stulits s k leggings. Polisen var i det skedet larmade.

//

Det var även i Lindesberg som två unga somalier rånade och förnedrade ett pensionärspar i somras under flera timmar.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt