lördag 20 november 2010

HIV-man i Norge åtalad

NORGE En 31-årig afrikan i Bergen har åkt fast och åtalats för att ha smittat fyra kvinnor med HIV.

Mannen blev i mars åtalad för att ha smittat tre kvinnor med HIV, vilket i april utökades till att även gälla en fjärde. Åtalet avser oskyddat samlag med vetskapen om att han var smittad med HIV.

Bergens tingsrätt godkände på torsdagen polisens begäran om ytterligare fyra veckor i fängelse för mannen då utredningen gått väldigt sakta framåt eftersom det varit svårt att samla ihop tillräcklig information. Två av de fyra kvinnorna, med utländsk bakgrund, har använt sig av olika identiteter och upplysningar om dessa från respektive hemländer har varit problematiskt att tillgå. Den biten har polisen nu gett upp och väntar nu på besked från rättsmedicinska undersökningar.

De fyra kvinnorna är mellan 20 och 30 år och har alla blivit smittade av mannen i Bergenområdet under 2008 och 2009. En är norsk medborgare och är gift med en norrman. En annan bor i Stavanger, har fast jobb och en stabil tillvaro. De två resterandes tillvaro är dock höljt i dunkel.

Rätten finner att en stor chans föreligger för att mannen åter igen kommer göra sig skyldig till straffbara handlingar och lägger samtidigt vikt på att han uppehåller sig illegalt i Norge. Han är arbetslös och familjen bor utanför landet, vilket gör att polisen tror att han kan rymma.

BT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt