torsdag 25 november 2010

Barnskötare dömd för sexövergrepp

PEDOFIL En 25-årig barnskötare på en förskola i södra Stockholm dömdes på onsdagen till fängelse och skadestånd för sexuella övergrepp mot två femåriga flickor på sin arbetsplats.

Mannen åtalades för våldtäkt mot barn men tingsrätten ansåg inte att hans sexuella beröringar av barnen gick att jämtställa med samlag. Rubriceringen blir i stället sexuellt övergrepp mot barn.

I det första fallet har ena flickan berättat om ett toalettbesök där en fröken som bär den dömdes namn “petar med snoppen när man bajsar”. Vid tillfället ropade hon att hon var klar varpå mannen kommer in. Flickan ställer sig med huvudet över toalettstolen för att bli torkad och säger att då “kom snoppen i rumpan”. Hon säger också att han först ska ha torkat med papper och sen med snoppen.

I det andra fallet har flicka nummer två beskrivit hur mannen i ett förråd på förskolan gned sin hand eller händer mellan hennes ben utanpå kläderna och hur han dragit ner sina byxor och kalsonger varpå han uppmanade henne att ta på hans penis. Hon har sedan visat tydliga onanirörelser med handen, vilket mannen medger att flickan sett honom göra.

Mannen uppger att han någon gång efter sommaren 2010 drabbades av en typ av frossa som medför att han får erektion. Han ska ha råkat ut för samma sak tidigare på ett flygplan då han blev tvungen att snabbt onanera på flygplanstoaletten och då han inte kunde gå runt med erektion på förskolan blev han även där tvungen att onanera.

Avslutningsvis berättar flickan att det kom “lite smuts” ur mannens penis.

Tingsrätten poängterar att uppgifterna om frossan lämnats på ett ganska sent stadium av förundersökningen och först efter att han konfronterats med uppgiften att sperman i förrådet hörrörde från honom. De anser även att historien är helt osannolik.

Påståendena om att han skulle rört flickan och fått henne att vidröra hans penis är enligt mannen inte sanna och menar att det beror på att flickans vårdnadshavare är negativt inställda till honom.

Dom

Meron Berhane Tumizghi, 851108, döms för sexuellt övergrepp mot barn till ett års fängelse samt skadestånd på 20 000 kronor till målsägande A och 24 600 kronor till målsägande B.

På grund av risk för fortsatt brottslighet ska Tumizghi kvarstanna i häkte till dess domen i ansvarsdelen vinner laga kraft mot honom.

Södertörns tingsrätt, mål nr B 13030-10

Metro

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt