söndag 5 december 2010

25-årig alban gripen med 11 kilo heroin

MALMÖ En 25-årig alban sitter häktad i Malmö efter ett tillslag av tullen i onsdags kväll då man påträffade 11 kilo heroin. Enligt tullen kan partiet vara värt omkring 11 miljoner kronor på gatan.

Den 25-åriga albanen har sin familj i Grekland där han för fem år sen träffade en svensk kvinna. Tillsammans flyttade de till en mellansvensk stad 2008. Förra året flyttade de till Malmö för att söka jobb men återvände efter ett drygt år till kvinnans hemstad. Nyligen sprack förhållandet och kvinnan säger sig inte ha hört av mannen förrän några timmar innan han greps i onsdags.

Hon har svårt att tänka sig att mannen är skyldig till det han anklagas för:

– Jag har ingen aning om vad som har hänt. I torsdags ringde tullen och sa att de har sökt igenom min lägenhet eftersom han gripits misstänkt för smuggling. Jag kan inte tro att han har gjort vad de säger. Han kan ha blivit lurad eller tvingad till det, det är så tragiskt.

Utredningen omgärdas av stort hemlighetsmakeri. Häktningsförhandlingen mot mannen hölls i går bakom stängda dörrar. Han nekar till brott men tingsrätten häktade honom på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling.

KVP

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt