söndag 12 december 2010

50 asylsökande spärrade av trafiken på grund av inställd buss

DANMARK Uppemot 50 asylsökande löpte amok på torsdagseftermiddagen efter att en busschaufför inte vågade ge sig ut på vägarna på grund av en kraftig snöstorm. Händelsen inträffade på Jernvegsgatan framför stationen i Roskilde, där de asylsökande skulle med bussen för att åka tillbaka till det danska Röda Korset-centret i Avnstrup i närheten av Lejre.

Men föraren beslutade att det var för farligt att köra bussen på grund av kraftigt snöfall, vilket fick de asylsökande att sätta sig mitt på vägen och blockera trafiken.

De många asylanterna vägrade att avlägsna sig trots att polisen krävde det, och det slutade med polismännen var tvungna att använda pepparspray mot flera av de upprörda männen.

Gruppen vägrade helt enkelt att avlägsna sig från vägen, och till slut var vi tvungna att hota med att dra våra batonger, men det gick lyckligtvis inte så långt, säger presstalesmannen Carsten Andersen vid Central- och Västsjällandspolisen.

Till sist lyckades polisen avlägsna den stora gruppen asylsökande från vägen, varvid de på kvällen kördes hem till Avnstrup i en annan buss – under övervakning av poliser.

Lokalavisen

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt