tisdag 28 december 2010

Sverige är feminismens Saudiarabien

JULIAN ASSANGE Wikileaks grundare och chefredaktör talar nu för första gången ut om anklagelserna i Sverige och de två kvinnorna som han påstås ha förgripit sig på. Sverige får sig även ett mindre smickrande omdöme som ”radikalfeminismens Saudiarabien”.

Assange har under sin vistelse i Sverige nyligen anklagats för sexbrott mot två kvinnor. Han är nu tillfälligt fri mot borgen i väntan på beslut från en brittisk domstol om han ska utvisas till Sverige.

Anna "A" Ardin

I en intervju med Times on Sunday, som Nyheter24 återger, berättar han om ”fröken A” som bjöd in honom att föreläsa inför svensk publik och också upplät sin lägenhet i Stockholm till honom.

Efter att ha tillbringat några dagar ensam i lägenheten på Södermalm, medan ”fröken A” var på resande fot, kom hon hem. Efter en middag kom de överens om att de skulle dela säng under hans kvarvarande tid i Stockholm. Till Sunday Times säger han att de gick till sängs och saker och ting utvecklades därifrån.

Kvinnan gick senare till polisen och hävdade att han först motvilligt använt en kondom för att därefter riva av den. Assange menar att kvinnans beteende, genom att bland annat ta ett ”troféfoto” av honom, inte direkt tydde på att det fanns någon konflikt mellan dem.

– Dagen därpå bjöd hon in vänner till sin lägenhet för en middag i min ära, säger han till Sunday Times.

– Låter det som någon som var förtvivlad på grund av vad som hade hänt? Och på den middagen fanns ett par som erbjöd sig att bo hos dem. Men då insisterade hon på att jag skulle bo kvar hos henne. Jag blev kvar hela veckan.

Assange är dessutom anklagad för att ha tilltvingat sig sex med en ung kvinna i Enköping i samband med samma besök i Sverige. Först ska de haft frivilligt sex på kvällen men morgonen därpå ska hon ha vaknat av att han har sex med henne igen.

Hon frågar då om han har något skydd på sig varpå han ska ha svarat:

– Du är mitt skydd.

Han har nu avskrivit teorin om att CIA på något sätt skulle vara inblandad i sexbrottsanklagelserna mot honom, även om han fortfarande är rädd för att en utvisning till Sverige i sin tur ska innebära att han skickas vidare till USA, där han fruktar för sitt liv.

– Sverige är feminismens Saudiarabien. Jag föll in i ett getingbo av revolutionär feminism, säger Julian Assange till Sunday Times.

Nyheter24

Relaterat

Samtycke.nu: Fallet Assange
PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt