torsdag 16 december 2010

Aja, baja Expressen

LÄSARBIDRAG Ulf Nilson är Sveriges mest erfarne journalist. Han har verkat i snart 60 år med placering i Sverige och utomlands. Många läser Nilsons personliga och rättframma krönikor i Expressen. Hans penna kännetecknas av realism och frånvaro av floskler och utopiska utsvävningar. Något för verklighetens folk således. Man nickar ofta instämmande men får sig ibland också ett gott skratt då han svingar sin pennvärja. Precis så skall det vara med en god krönikör.

Den 14:e december skrev Ulf Nilson – med anledning av bombdådet i Stockholm – om det islamistiska våldet.  Som vanligt realistiskt, rakt på sak utan krusiduller.

Nilson artikel förorsakade naturligtvis en politiskt korrekt reaktion av Guds nåde där Expressen beskylldes för nynazistisk och rasistisk propaganda. Den vid tillfället bortreste chefredaktören får nu hemkommen ägna dagar och nätter åt att motivera/försvara yttrandefriheten i allmänhet samt Nilsons artiklar specifikt.

Att Expressen omfamnar yttrandefriheten innebär ju inte att vem som helst får skriva debattartiklar i tidningen. Jag har själv fått nobben flera gånger även där man sagt att det var intressant och välskrivet. Med största sannolikhet har dessa artikelförslag inte ansetts politiskt korrekta även om man naturligtvis inte kan utesluta att kvaliteten ansågs för låg.

Om Ulf Nilson inte vore just Ulf Nilson så skulle ju aldrig hans sunda åsikter och vassa penna ha skymtats på Expressens sidor. Nilson får nog nu en åthutning men jag har en känsla av att han kanske inte är den typen av person som uppskattar sådant. Som Churchill sade; "jag har inget emot att lära mig nya saker men det är inte alltid jag uppskattar att bli undervisad".

Vad skriver då Ulf Nilson i sin krönika? Nedan följer en kort sammanfattning:

Sedan 2:a världskriget har myten odlats att Sverige är bäst och har lyckats skapa ett slags eget universum. När obehagligheter händer så förträngs de bakomliggande orsakerna och allt faller snart i glömska. Frågan är om terroristdåd på öppen gata där hundratals civila och oskyldiga personer urskillningslöst utsätts för livsfara kommer att ändra Sörgårdsbilden?

Nilson skriver vidare; "Det pågår ett krig i världen, ett krig som inte känner några gränser. Nämligen militanta islamisters krig mot alla oss som begår det – sett med deras ögon – allvarliga brottet att inte tro på Allah. Vi, de otrogna för inte krig mot någons tro, men islamisterna gör det, inte alla, men en obehagligt stor mordisk minoritet".

Nilson påpekar också att självförsvar är något annat än anfallskrig. "Vi tafsar oss fram mot förståelse – något som fanatiker föraktar – med hjälp av krav på förbud mot morgonbön i skolan och Diskrimineringsombudsmannen (DO) kallar personalens julklappar för "vinterpresenter" (det dummaste jag hört)".

Vidare; "Ja, herre jävlar, ibland får man ett obehagligt intryck av att många svenskar på något underligt vis vill avskaffa sig själva".

Nilson pekar också på det faktum att befolkningen av vad han kallar "pursvenskar" sjunker medan de invandrade som nu utgör ca 20 % av befolkningen – och där muslimerna kanske utgör 25-30 % – har betydligt högre nativitet och således växer. Självklart kommer inflytandet från denna del av befolkningen att öka snabbt.

Ulf Nilson sammanfattar: "Vi befinner oss i krig, islamisterna mot alla Europeiska länder samt naturligtvis mot den store satan, USA.  Det är ett krig på sparlåga men livsfarligt likaså".

Det skall bli oerhört intressant att läsa Nilsons nästkommande krönikor. Kommer han att byta ämne, tona ned, be om ursäkt i sann politiskt korrekt pudelanda eller helt enkelt ta sin hatt och gå? Vi får se.

Olof G.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt