måndag 13 december 2010

Wikileaks: Överklassungdomar i Saudiarabien anordnar vilda fester

DUBBELMORAL Wikileaks har fått utstå hård kritik från både egna medarbetare och viss media att organisationen endast distribuerar läckta dokument som syftar till att skada regeringar i väst. Avhoppare från Wikileaks har idag sjösatt Openleaks, och som ett svar släpper Wikileaks nu en läckt rapport som berör Saudiarabien.

Överklassungdomar i Saudiarabien, däribland medlemmar av den kungliga familjen, anordnar vilda fester med sex och droger, trots de konservativa islamiska regler som styr riket, enligt en läckt rapport från USA:s konsulat i Jeddah, en kuststad vid Röda Havet.

"Samtliga världsliga frestelser och synder återfinns [på festerna] – alkohol, droger, sex – men endast bakom stängda dörrar", står det i det läckta dokumentet.

Inte nog med att medlemmar i den kungliga familjen, som utåt följer de strikta wahabistiska islamiska lagarna, deltog på festerna – de arrangerade dem också.

Amerikanska diplomater "accepterade en inbjudan till en Halloween fest i Prins X:s bostad i Jeddah", lyder det redigerade meddelandet från konsulatet till det amerikanska utrikesdepartementet.

"Den religiösa polisen håller sig på avstånd när en saudisk kunglighet, eller en person i hans innersta krets, är närvarande", förklarade diplomaten i korrespondensen.

"Scenen liknade vilken nattklubb som helst utanför kungariket: rikligt med alkohol, unga par som dansar, en DJ bakom skivbåset, och alla är utklädda", fortsätter diplomaten.

Att förtära alkohol är absolut förbjudet i Saudiarabien för såväl lokalbefolkningen som för utländska besökare. Men enligt det läckta dokumentet gick användningen av rusningsmedel längre än så:

"Kokain och hasch är vanligt förekommande i dessa sociala kretsar”.

Diplomaten underströk att endast det översta skiktet i det saudiarabiska samhället kan åtnjuta den extravaganta livsstil som beskrivs i rapporten.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt